ACTUALIDAD INFORMATIVA DE PIMEM

Información actualizada de interés

SOCIES EN MOVIMENT. Abbacino explica la seva trajectòria empresarial a l’Associació Pla XXI.

Sebastià Vadell, gerent d’Abbacino, ha impartit una xerrada al restaurant Can Salom de Petra i on al costat del seu germà Toni va explicar amb un breu vídeo la trajectòria de l’empresa mallorquina. Davant 40 persones l’empresari ha repassat els moments claus d’Abbacino.

Al vídeo projecta als dos germans contant als inicis de l’empresa que van fundar els seus pares (Seyma) i com, mitjançant la proximitat i al dia a dia, el tema de la moda els va acabar tocant “la fibra” i despertar molt d’interès per seguir amb el negoci.

Posteriorment, Vadell ha recordat la importància que va tenir al seu moment crear una marca diferent de Seyma, embrió d’Abbacino. “Havíem de dotar el projecte d’una nova imatge, nous productes, noves línies i amb l’objectiu de conquerir nous mercats”. A partir d’aquí començà el camí de la nova marca que si bé encara feia bosses (“bolsos” en castellà) amb un acurat i investigat disseny ara ja començava a obrir-se a nous productes sempre relacionats amb la moda.

Un punt d’inflexió en la seva trajectòria ha estat la creació de les mascaretes, que segons Sebastià Vadell, en dos mesos “vam crear aquest producte i davant un context, el de la pandèmia, que no mos donava ni més temps ni més oportunitats. Estava convençut que aquell era el producte i fins que no el vam tenir acabat no ens vàrem aturar”. Vadell reconeix que les mascaretes els han donat molta visibilitat, però que l’essència d’Abbacino encara és el disseny de bosses a complements.

Un altre aspecte tractat al llarg de la xerrada va ser la internacionalització de l’empresa. Toni Vadell, assegurà que “treballem en oficines en diferents indrets del món, Barcelona, l’Índia o Xina. Vivim en un món globalitzat, on el teletreball és part de la nostra filosofia de feina”. Tot i aquesta multipresència en l’àmbit mundial ambdós empresaris han defensat el luxe que suposa tenir la seu central a Petra per diferents raons. Una d’elles és poder fer feina amb la tranquil·litat i la serenitat que el poble dóna. Sebastià Vadell assegura que “és innogaciable canviar d’indret, és un luxe i un gran avantatge fer feina al poble”.

En l’apartat de com es crea moda l’emprasari petrer va explicar que tot es decideix a París “grans gurus del camp donen directrius per on poden anar les coses i després les principals marques ho agafen com a referència i aporten la seva identitat. En el nostre cas els colors, les formes…tot sempre ha volgut tenir una clara vinculació amb Mallorca i la mediterrànea. De fet, assumim que exportam una manera de ser com a mallorquins a la reta del món i aixó se’ns valora i ens ha obert moltes portes”.

La xerrada va acabar amb un torn de preguntes per part dels assistents i sopar al restaurant Can Salom, també soci de PIMEM. El seu propietari, Joan Riera va obssequiar als assistents amb tres cants a veu companyat al piano del músic Nofre Riera.