ACTUALIDAD INFORMATIVA DE PIMEM

Información actualizada de interés

APAEMA fa una crida a consumir mè ecològic per aquestes festes de Nadal

La gastronomia és una part essencial del Nadal. Per això, la Associació de la Producció Agrària Ecològica de Mallorca (APAEMA) aprofita que ja hem destapat l’època més màgica de l’any per a donar un impuls més al seu projecte de promoció Mè ecològic de Mallorca. Així, en aquesta ocasió, fa una anomenada a les carnisseries de l’illa per a apostar per aquesta mena de carn. A favor seu, destaquen «la importància de considerar la temporalitat de la carn ecològica i local perquè els comensals puguin exercir un consum més responsable»

Tot això, prossegueix APAEMA, contrasta amb la pràctica actual d’engreixar animals fora de temporada, la qual cosa ha contribuït a la pèrdua dels vincles amb les èpoques naturals de producció de carn. D’aquesta manera, els productors ecològics expliquen que a Mallorca els animals comencen a tenir pastures de qualitat amb les primeres pluges de tardor i fins a finals de primavera, això comporta que els primers xais de pastura surtin per Nadal arribant al seu punt àlgid per Pasqua.
Dita

Així, els productors i productores de mè ecològic de Mallorca han fet una anomenada a les carnisseries per a reincorporar-ho com a «producte ideal per a aquestes festes». Així, recorden que els punts de venda han de tenir molt en compte la «temporalitat de la carn com una oportunitat per a redescobrir i reafirmar els vincles amb les pràctiques agrícoles tradicionals, més equilibrades amb l’entorn». Per això, les carnisseries que se sumin a aquesta campanya seran promocionades des d’aquest projecte creant així «una sinergia necessària entre els productors i el comerç local de cada poble». APAEMA remarca que els establiments interessants a sumar-se el projecte Mè ecològic de Mallorca han de posar-se en contacte a través del correu electrònic meecologic@gmail.com. (text Rosa Ferriol Diario de Mallorc