ACTUALIDAD INFORMATIVA DE PIMEM

Información actualizada de interés

APAEMA i Flor de Sal d’Es Trenc respresentants de PIMEM a la fira ecològica Biofach de Nuremberg

L’associació de PIMEM, APAEMA, i l’empresa Flor de Sal d’Es Trenc són a la Biofach amb l’objectiu de donar a conèixer la producció ecològica de Balears. Se tracta de la fira més important d’aliments ecològics a l’àmbit internacional i que se celebra del 13 al 16 de febrer a Nuremberg (Alemanya). Juntament amb el president de l’Associació de la Producció Agrària Ecològica de Mallorca (APAEMA), Miquel Coll, i la responsable d’Internacionalització de la Cambra de Comerç de Mallorca, Alicia Bueno, Llabrés ha detallat que els participants compartiran un estand, que es presenta sota el nom de Bio Illes Balears i que presenta una nova imatge.

El president de APAEMA, Miquel Coll ha remarcat que “és molt important que els productors ecològics disposin d’una ajuda per a poder exposar els seus productes en la fira ecològica europea més important”, ja que sense aquestes ajudes, “moltes empreses i, sobretot els petits productors, quedarien fora d’aquests espais”. En aquest sentit, cal recordar que APAEMA porta set edicions col·laborant en aquesta organització. “En aquest temps hem vist com petits productors i empreses han arribat a acords comercials que es mantenen fins avui dia”, ha subratllat Coll.

Enguany, l’espai torna a canviar d’imatge de la mà de l’Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI), que ha comptat amb l’il·lustrador Feliu Renom per recollir i plasmar l’essència de tots els productes que es presenten a la fira de Nuremberg. A més de la coordinació de l’IDI, la Cambra de Comerç i de la Direcció General de Qualitat Agroalimentària i Producte Local del Govern, també s’ha tingut la col·laboració d’APAEMA.

 Producció ecològica a les Balears

En aquest sentit, i segons les darreres dades del Consell Balear de Producció Agrícola Ecològica (CBPAE), les Illes comptaven l’any 2022 amb 42.609 hectàrees dedicades a l’agricultura ecològica, un 7,17% més respecte a 2021. Pel que fa a les persones que es dediquen a la producció ecològica, hi ha comptabilitzades als registres de CBPAE 961 operadors en producció primària, un 8,6% més respecte a 2021, i 1.159 operadors en total, un 7,8% més que l’any anterior.