ACTUALIDAD INFORMATIVA DE PIMEM

Información actualizada de interés

El soci de PIMEM ARABAY inaugura a Madrid un nou centre integral i cultural de cafè

Un concepte innovador que és pioner a Espanya i incorpora, a banda de cafeteria i botiga, una aula de formació específica.
Arabay Coffee Roasters es líder nacional en la venda de cafè d’especialitat (specialty coffee) i es dedica a l’estudi, sel·lecció i compra dels millors cafès de la botànica aràbica per al posterior torrat i consum. El centre que s’inaugura a Madrid serà un dels referents del cafè a Europa.

El cafè d’especialitat d’Arabay és un producte local de projecció global: torrat a cada una de les pròpies botigues per a què arribi fresc a les llars i format per una xarxa de micro-productors de més de 20
països d’Amèrica, Àfrica, Asia i Oceania.

Arabay Coffee Roasters inaugura la seva nova Flagship Store al centre de Madrid, a Marqués Viudo de Pontejos 1, emblemàtic edifici de 1841 on Benito Pérez Galdós ubicà la casa de Jacinta i la família Santa Cruz en l’obra “Fortunata i Jacinta”. La cafetera illenca obrirà les seves portes amb aquesta nova botiga a Madrid, la primera a la península que, just després de Palma i Eivissa, donarà pas a les previstes a
Andorra, Itàlia, Singapore i Dubai.

Aquest nou local fa 300 m2 i ha estat dissenyat per l’estudi de l’arquitecte Javier Arango;
està distribuït en dos pisos d’espais únics: Coffee Academy, on poder formar-se els futurs baristes i amants del cafè. Coffee Store, on poder comprar el cafè de més de 20 orígens de tot el món i, finalment, Coffee House, dotat amb la maquinària més moderna per
a poder oferir el cafè perfecte, a banda d’una senzilla carta de mossegades, snacks dolços i salats, llonguets I amanides.

Arabay Coffee, nascuda l’any 1952 a Lloret de Vistalegre és avui líder nacional en la venda de cafè d’especialitat (specialty coffee). En paraules del CEO de la marca, Toni Vallcaneras (Lloret, 1981) -químic de formació- “inaugurar aquesta primera botiga a la península, a Madrid i davant el Teatre Albéniz, representa un tercer punt d’inflexió per a la història d’Arabay. Això no és només una història per a vendre cafè: el nostre projecte vol fer arri-bar al món la nostra manera de beure i entendre l’univers del cafè mentre revisam la nostra petjada a la terra: tant la social com l’econòmica, ecològica i humana”.

Un viatge a Tanzània l’any 2007 I veure el maneig dels cafetars de la zona, van marcar un
abans i un després en la vida professional de Toni Vallcaneras, decidint en aquell instant
implicar-se plenament en el negoci del cafè però també en la part social de l’activitat. Des
d’Arabay s’ha iniciat el procés d’adquisició d’un cafetal als peus del Kilimanjaro per poder
controlar la qualitat del producte però també per retornar a la zona i als treballadors el mateix benefici que la seva pròpia feina genera.

Des de 2020, Arabay Coffee Roasters és l’espònsor principal de l’ARABAY TEAM, un projecte ciclista balear que competeix a nivell nacional.