ACTUALIDAD INFORMATIVA DE PIMEM

Información actualizada de interés

Bones dades d’ocupació però preocupació per cobrir llocs de feina de cara a la temporada alta

Balears ha continuat reduint les xifres de l’atur al llarg d’aquest passat mes de març, amb un total de 33.731 desocupats. Aquesta dada és un 31,8 per cent inferior al mateix mes de 2022, amb 15.759 aturats menys

PIMEM considera que les dades de l’atur són molt positives i seguim amb una tendència d’ocupació molt òptima. La Federació ha anat reafirmant-se en la bona feina feta per part dels empresaris a l’hora de donar una passa endavant en la contractació i tornar a un dinamisme empresarial molt semblant als anys de prepandèmia.

La patronal considera però que de cara a l’estiu les amenaces pel funcionament de les pimes s’emmarquen amb dos problemes estructurals: la manca de mà d’obra qualificada i una habitatge molt car per els treballadors que es desplacen a Mallorca. Per a la patronal aquests dos factors són els que fan preveure problemes a l’hora de trobar i contractar treballadors per a la temporada turística.

El president de PIMEM, Jordi Mora, assegura que “en el cas de la manca de mà d’obra qualificada és un problema que se va accentuant amb el pas del temps i per manca de formació. No som capaços de generar tècnics en diferents àrees de professionals i això ja és un greu problema per la viabilitat de moltes empreses que tenen mercat, fan molt bona feina però no disposen dels treballadors necessaris per afrontar els reptes més immediats com ara és la temporada turística”.

En resum la patronal mallorquina manté que són la suma de tres factors els que posen en alerta i preocupació a les pimes i autònoms; gran dinamisme empresarial a principis de temporada, manca de mà d’obra qualificada i habitatge molt car.