ACTUALIDAD INFORMATIVA DE PIMEM

Información actualizada de interés

PIMEM, UIB i els sidicats junts per impulsar la generació d’energia renovable a través de les onades. Un projecte del Clúster Marítim i pioner a Europa

El Cluster Marítim i Logístic vol fer de Balears el líder de la mediterrànea en generació d’energia generada pel moviment de les ones marines. Una energia renovable que se genera constantament les 24 hores del dia durante els 365 dies de l’any. Aquesta idea s’emmarca dins el projecte ROE (Renowable Ocean Energy) que presentarà el pròxim 16 de gener a la Comissió Europea. Té un pressupost de 30 milions que aspira a ser finançat amb 20 milions de fons Next Generation i 10 milions d’inversió privada. El component innovador se centra en una turbina hidráulica de patent balear.

Segons la presidenta del Clúster, Iolanda Piedra, el projecte inclou la creació de una granja d’uns 115 metres de plataforma i unes turbinas en una àrea marítima a prop de Ciutadella que no tendrà efectes negatius sobre altres sectors i que no només respectarà la ruta dels barcos, sino que aprofitarà el seu pas per produir encara més energia.

PIMEM ha mostrat el seu total suport a la iniciativa des del prinicipi ja que suposa una nova passa en la diversificació econòmica i una aposta clara per la innovació i la sostenibilitat, tres puntals que la patronal mallorquina veu indispensables per millor la competivitat econòmica.