Actualitat

Informació actualitzada d'interès

AMTAT-PIMEM presenta els primers taxis 100% elèctrics de Balears

L’Associació Mallorquina d’Autònoms del Taxi (AMTAT-PIMEM) ha presentat aquest matí els dos primers taxis 100% elèctrics de Balears. En l’avinguda Antoni Maura Toni Cladera i Sebastià Romaguera, president i vicepresident respectivament d’aquesta associació, s’han encarregat de posar en circulació aquests vehicles “que prometen ser una millora per a la circulació a Balears”.

Cladera i Romaguera han explicat els beneficis que aportarà aquest tipus de transport davant la presència del conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes; el batle de l’Ajuntament de Palma, José Hila; el director general de Energia i Canvi Climàtic del Govern dels Illes Balears, Aitor Urresti; i el regidor de Mobilitat de l’Ajuntament de Palma, Xisco Dalmau.

“Oferim un servei més sostenible i respectuós amb el medi ambient, sense que impliqui un cost per als clients. Busquem aportar un valor afegit al transport públic a Balears. Els cotxes tenen una autonomia de 460 quilòmetres, la qual cosa representa més d’un dia i mig de treball per a nosaltres aproximadament” ha explicat Cladera.

Després de tres anys de treball per a dur a terme aquest projecte, avui els primers cotxes 100% elèctrics comencen a circular pels carrers de Palma. Un fet que no es podria haver dut a terme sense l’ajuda de la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius que ha subvencionat aquests vehicles amb 16.000 euros cadascun; i l’Ajuntament de Palma, amb la tramitació de les llicències.

Aquesta aposta pel vehicle elèctric servirà a l’associació com a estudi per a comprovar la rendibilitat d’aquesta tecnologia. “Hem volgut començar amb dos vehicles per a veure la seva evolució durant els pròxims anys i conèixer si els cotxes elèctrics ja són prou madurs. Però pel seu lloc la nostra intenció és que progressivament es vagin sumant més companys” ha assegurat el president de AMTAT-PIMEM.

Finalment, Cladera ha volgut fer una crida tant a la Conselleria com a l’Ajuntament animant-los a “crear nous punts de càrrega”, ja que sense ells aquest projecte no podrà tenir la continuïtat adequada.

 

 

PIMEM i la seva aposta per la mobilitat sostenible

El president de PIMEM, Jordi Mora, no s’ha volgut perdre aquesta presentació i també ha assistit a l’esdeveniment. “Donem suport a qualsevol iniciativa dels nostres socis que impliqui una millora tant per al món empresarial com per a la societat”.

“Afrontar inversions per a un empresari o per a un autònom és sempre complicat. Però si es compta amb l’ajuda i suport de l’administració és molt més senzill, cal continuar potenciant aquest tipus d’iniciatives públic-privades” ha afirmat Mora.

Finalment el president de PIMEM ha volgut felicitar els taxistes per aquest projecte “pioner en balears” i que espera que la flota creixi “gradualment”.