Actualitat

Informació actualitzada d'interès

Baixen les vendes en el Mercat Artesanal de Nadal

 

  • La desacceleració colpeja “durament” al Gremi d’Oficis Artesans de PIMEM que havien decidit participar en el tradicional mercat artesanal de nadal

El Gremi d’Oficis Artesans i Artistics dels Illes Balears ha valorat negativament els resultats obtinguts en l’últim ‘mercat artesanal de nadal’. Després de la finalització, un any més, d’aquest tradicional mercat, la presidenta del Gremi, María Oliver, ha analitzat tots els aspectes de la “preocupant caiguda de les vendes”.

Compres més reduïdes i un major estalvi, aquesta ha estat la tònica que ha destacat aquest any segons els artesans participants. La desacceleració sembla haver fet mossa aquest 2019 i inici de 2020 i els artesans l’han notat. “Durant les dates nadalenques no ha assistit tanta gent com anys anteriors i les vendes han disminuït. On abans un client comprava dos articles, aquest any o només han comprat un o cap” ha assegurat María Oliver.

“Tenim un mercat 100% artesanal i cada vegada el públic el valora més, però és necessari que l’Ajuntament de Palma s’impliqui més i ens ajudi al fet que la zona durant aquestes dates sigui més competitiva, sobretot amb les grans superfícies” continua la presidenta del gremi artesanal.

“Implantar un programa d’activitats dinàmiques” és una de les principals reivindicacions que fa Oliver per a millorar la presència del mercat artesanal. Aconseguir un mercat de nadal atractiu i al gust d’un públic que cada vegada cerca més “experiències diferents a les tradicionals”.

Música, activitats per als més petits, més presència de llocs de menjar típic de les illes”. Aquestes són algunes de les observacions que des del Gremi volen sol·licitar al consistori per a les pròximes edicions.