Actualitat

Informació actualitzada d'interès

Del desanimo a la il·lusió

  • Comença la fase 1 de la desescalada per als empresaris de comerç i restauració

L’inici de la nova fase a Balears ha provocat que negocis que portaven tancats des de març tornin a obrir les seves portes. “Els empresaris han oblidat el desanimo d’aquests dies de confinament i estan recobrant la il·lusió per tornar a treballar” assegura Jordi Mora, president de la Federació de la Petita i mitjana empresa de Mallorca (PIMEM).

Aquest dilluns hem començat a veure a restauradors obrir les seves persianes i preparar els seus establiments per a assumir l’arribada dels seus clients. “Una gran part dels nostres socis ja ha pogut obrir els seus negocis. Sobretot, aquells que disposen terrasses. La resta continua preparant-se, però al llarg de la setmana aniran obrint”.

Des de PIMEM també s’ha valorat positivament la decisió que des de l’Ajuntament s’ha pres amb l’assumpte de les terrasses. “L’oportunitat que ha donat l’Executiu als restauradors d’ampliar les seves terrasses els ajudarà en aquest inici complicat. Ara ens queda trobar una solució per a aquells empresaris que no disposen d’aquesta possibilitat” ha assegurat Mora.

El positivisme sembla respirar-se en l’ambient empresarial. L’oportunitat de superar aquesta nova crisi i de poder reprendre l’activitat ha suposat per a molts un alleujament. “Molts ens comenten les ganes que tenien, ells i els seus empleats, de tornar a treballar i de recuperar aquest petit tros de normalitat”.

Un altre sector que també està obrint les seves portes són els comerços. “Han obert les seves portes respectant les mesures establertes per sanitat. Respecten enormement l’aforament”. Són moments difícils i complicats però els empresaris i treballadors “estan fent tot el possible per tornar a la normalitat”.

L’obertura dels comerços s’anirà realitzant durant la setmana, encara que també demanden majors mesures de seguretat per a protegir a “empleats i clients”.