Actualitat

Informació actualitzada d'interès

Empleada de PIMEM expulsada pel president del Mercat de Pere Garau

  • Estava oferint informació sobre la Associació d’Empresaris dels Mercats de Palma, als negocis que es troben dins del mercat quan ha estat abordada pel president del mercat.

La Federació de la Petita i mitjana empresa (PIMEM) vol comunicar la greu i lamentable situació que ha viscut una de les seves empleades en ser “convidada a marxar-se” del mercat municipal de Pere Garau pel president d’aquest mercat, Pep Bonnin.

Durant aquest matí ha succeït una situació insòlita i inesperada i que volem denunciar davant l’opinió pública. Des de PIMEM no entenem com és possible que s’expulsi sense cap mena de motiu a una persona d’un establiment públic.

La nostra empleada tan sols estava realitzant una labor informativa, oferint informació sobre la Associació d’Empresaris dels Mercats de Palma, als negocis que es troben dins del mercat quan ha estat abordada pel president del mercat.

Des de la presidència del Mercat de Pere Garau s’ha comunicat a l’empleada de PIMEM que per a repartir informació calia “sol·licitar permís a la direcció” i que sense ella “no podia exercir aquesta labor d’informació”. Donat el desconeixement d’aquesta norma, que des de la federació qüestionem que existeixi, l’empleada s’ha disculpat i ha sol·licitat el permís pertinent. Una concessió que ha estat denegada pel president i a la qual ha afegit “que mai li ho anava a concedir per moltes sol·licituds que presentés”.

Aquesta actitud per part del president del Mercat de Pere Garau, Pep Bonnin, ens confirma una vegada més l’opacitat i l’abús de poder que s’aplica en aquest mercat públic per part de la direcció. Un fet que ja va posar de manifest la Associació d’Empresaris dels Mercats de Palma el dia de la seva presentació.

Des de PIMEM hem posat en coneixement de l’Ajuntament de Palma l’esdevingut durant el matí d’avui i el nostre malestar per aquesta situació. A més, hem sol·licitat una reunió immediata amb la direcció general de Fires i Mercats per a solucionar aquest i més problemes que colpegen diàriament als empresaris dels mercats municipals de Palma.

Volem remarcar que des de la federació no entenem com es pot negar categòrica i permanentment als empresaris d’un establiment públic el dret a estar informats i a conèixer l’existència d’una associació com la dels mercats de PIMEM o com qualsevol altra.

Volem recordar que des d’un principi la nostra finalitat i objectiu és lluitar i defensar els interessos dels empresaris de l’illa.  I que, en aquest cas, estem tractant d’aconseguir millorar la situació que es viu en els mercats municipals de Palma. Des del primer moment tant PIMEM com la Associació d’Empresaris dels Mercats de Palma han tingut la intenció d’aportar i ajudar a les direccions dels mercats municipals.

De la mà i treballant conjuntament per a formar part de l’engranatge empresarial dels mercats municipals. El missatge de la federació i l’associació sempre ha estat proactiu. Ara bé, volem deixar clar que combatrem qualsevol tipus de pràctica abusiva de la qual tinguem coneixement i que pugui perjudicar els empresaris. Sigui bé en els mercats o en qualsevol altre àmbit empresarial.