Actualitat

Informació actualitzada d'interès

Escoletes i guarderies tocades i enfonsades

Des de la Federació d’Escoles Infantils de PIME Balears (FEIPIMEB) i la Federació de la Petita i mitjana empresa de Mallorca (PIMEM) ens vam mostrar contrariats i no entenem que des del Govern dels Illes Balears s’estigui promovent la contractació de “cangurs” per part de les famílies, sense abans tenir en compte tot el sector de centres infantils de la comunitat.

Mitjançant aquesta mesura s’aprofundeix encara més en el perjudici provocat per la crisi del Covid-19. Tant als nens, com a les seves famílies i com als professionals que ens dediquem a l’educació infantil se’ns perjudica greument amb aquesta decisió.

No hem d’oblidar que al final el personal que es dedica a aquesta professió compta amb nombrosos anys d’experiència. A més de, oferir serveis i infraestructures per a afavoreixen a la socialització i a l’educació dels nens més petits. Així com la conciliació familiar i laboral que tant es diu que es busca per part del Govern.

Ens agradaria també que l’Executiu tingui en compte les greus conseqüències que tindrà aquesta mesura. Parlem de la destrucció d’una gran part del teixit empresarial del sector en un breu espai de temps. Moltes escoletas i guarderies que es veuran obligades a baixar les seves persianes de manera definitiva. Per no parlar de tots aquells llocs de treball vinculats al sector que es perdran si no s’ajuda adequadament a les empreses. Estimem que més de 1.500 entre treballadors i autònoms, majoritàriament dones podrien perdre el seu treball i la seva empresa si no s’atenen les nostres urgents necessitats.

Considerem que les ajudes haurien d’anar encaminades al fet que les famílies puguin portar als seus fills i filles a les escoletas i guarderies del sector. A més de proveir a les empreses d’aquest teixit dels protocols i mesures establertes per l’administració. Els centres que compleixin amb tots els protocols de seguretat sanitaris i els ràtios establerts segur que són una solució més eficaç i legal que la de promoure la contractació irregular de “cangurs”.

En el sector demanem a crits ajudes urgents i enviant missatges de socors, des de l’inici d’aquesta crisi. FEIPIMEB ha donat a conèixer els greus problemes als quals s’estaven enfrontant les empreses del sector. Però aquestes demandes mai han estat ateses pel Govern. S’ha abandonat a la seva sort a tot un col·lectiu per a promoure posteriorment mesures que tan sols fomenten l’intrusisme i la irregularitat. S’ha optat per perjudicar la futura subsistència d’empreses i treballadors.

Des de la Federació de la Petita i mitjana empresa de Mallorca (PIMEM) a més es vol advertir que l’objectiu del Govern Balear de conciliació familiar total no s’aconsegueix mitjançant la realització de mesures dirigides a atorgar subsidis, sinó oferint les ajudes necessàries que les empreses requereixen per a salvar els llocs de treball i ajudar a les famílies.