Actualitat

Informació actualitzada d'interès

Grepels Gapb sol·licita el tancament del sector durant la crisi pel COVID-19

 

El Gremi de Perruquers de Pime Mallorca (Grepels Gapb) després del comunicat emès pel president del Govern, Pedro Sánchez, vol manifestar el seu desacord amb la decisió de mantenir les perruqueries de tot l’estat obertes durant el temps que duri la crisi sanitària pel COVID-19.

Malgrat agrair que des del Govern consideren a les perruqueries com un element de primera necessitat des de Grepels-Gapb s’entén que davant aquesta mena de crisi, les perruqueries poden ser més un graó de propagació del virus que un bé que ajudi a la seva erradicació.

Una part important de la nostra clientela és gent gran i sensible a contagiar-se pel COVID-19. Malgrat que les perruqueries prenem les mesures sanitàries necessàries, trobem una imprudència posar en aquesta situació tant al personal com als possibles clients. Posar als clients i als treballadors en una posició tan complicada no la considerem la millor manera de prevenir el contagi.

Hem d’afegir a aquesta situació, que el Govern també ha establert la distància de seguretat d’un metre o metre i mig entre les persones. És per això, que tampoc entenem com va si pot ser fer el nostre treball a aquesta distància.

En considerar-nos un bé de primera necessitat i obligar-nos a l’obertura, des del Gremi entenem que aquesta circumstància provoqués que no puguem accedir a les ajudes i les línies de crèdit exposades pel Govern ahir a la nit.

Per tant i finalitzant, aquesta decisió proposada pel Govern central, pot portar al sector a una nova possible crisi després de finalitzar la provocada pel COVID-19. Primer pel volum de despeses i pèrdues acumulades per l’obertura obligatòria i segon per la incapacitat d’accedir a les ajudes i línies de crèdit estatals.

Des de Grepels Gapb proposem una sèrie de canvis sobre l’obertura dels nostres establiments. Per descomptat, oferirem els nostres serveis a les persones amb mobilitat reduïda o discapacitat. Això sí, els nostres establiments es mantindran tancats i tan sols s’atendran aquestes demandes de manera particular i facilitant línies de telèfon per a sol·licitar una cita prèvia. D’aquesta manera el tracte serà particular i complirem amb les directrius de seguretat necessària.

També és necessari que per a dur a terme aquest treball se’ns proporcioni de les mesures de seguretat necessàries (màscares, guants o gels) en un mercat que ara mateix es troba desabastit i al qual és molt complicat el nostre accés. A més de facilitats per a obtenir els recursos propis de cada establiment.

Finalment, es faciliti a les perruqueries l’obtenció d’ajudes, subvencions, línies de crèdit i flexibilitat administrativa en els Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTE). Hem d’aconseguir que si les perruqueries i els seus empleats treballen tinguin la major seguretat possible.