Actualitat

Informació actualitzada d'interès

El deute públic de Balears és excessiu

  • Nombrosos indicadors independents són contraris a aquest pronòstic i ens situen entorn del 1,7%

La Federació de la Petita i mitjana empresa de Mallorca (PIMEM) ha assistit a una reunió en la conselleria d’Hisenda i Relacions Exteriors per a conèixer més de prop el projecte de pressupostos de 2020 per a Illes Balears. Durant la presentació Jordi Mora, president de PIMEM, ha manifestat la seva preocupació per el “elevat deute” a la qual s’enfronta la comunitat.

Aquests nous pressupostos es van exposar per part de la consellera, Rosario Sánchez, davant els diferents agents socials de les illes. “Considerem que el creixement esperat pel Govern (2,1%), és massa optimista i ens preocupa que no s’ajusti a la realitat que Balears està vivint actualment i a les externalitats que ens poden afectar. Nombrosos indicadors independents són contraris a aquest pronòstic i ens situen entorn del 1,7%”.

Per a la Federació “és cert que estem davant els pressupostos més elevats de la història”, ara bé, Mora ha matisat que aquests pressupostos “no són expansius i que existeix una contenció de la despesa preocupant”.

És per això, que des de PIMEM avisen que no s’han de “llançar les campanes al vol, ni celebrar aquest rècord amb una alegria encegadora que ens impedeixi veure més enllà”.

El president de PIMEM també ha reclamat a la consellera la necessitat d’obtenir un nou model de finançament. “Madrid ha d’entendre que Balears funciona amb un model de finançament obsolet. Un model que llastra els nostres serveis públics i que ens impedeix avançar com a comunitat. El 48% del total dels pressupostos correspon al finançament autonòmic, una dada que revela la insuficiència i injustícia que viuen les illes”.

Finalment, el president de *PIMEM, ha finalitzat la seva intervenció recordant al Govern que a més de la reforma del sistema de finançament, no s’ha d’oblidar “l’aprovació i aplicació total del Règim Especial de les Illes Balears”. Ja que, si deixem d’alertar al Govern Central d’aquests dos punts “correm el risc de caure en l’oblit. No podem deixar de conscienciar a la societat”.