Actualitat

Informació actualitzada d'interès

L’alta participació de les eleccions satisfà a PIMEM

Els congressistes i senadors encarregats de representar les Balears a les cambres nacionals han de donar a conèixer els interessos i preocupacions de la ciutadania illenca.

El president de la federació de la Petita i Mitjana Empresa de Mallorca (PIMEM), Jordi Mora, ha valorat el resultat de les eleccions generals d’aquest diumenge 28 d’abril. “Des de PIMEM volem felicitar el PSOE per la seva victòria. A partir d’ara, creiem que com a patronal de les pimes de Mallorca hem de fer una crida a que tots els partits respectin els resultats d’aquestes eleccions i animem els seus representants a posar-se d’acord el més aviat possible per poder tenir un nou Govern “.

Mora també ha recalcat la importància que tots els polítics hagin promès “defensar els interessos de les pimes” i hagin establert mesures que promouen “la creació i desenvolupament d’aquestes empreses”. Des PIMEM s’ha manifestat la importància que es tingui en compte a les petites i mitjanes empreses a l’hora de prendre decisions sobre “temes econòmics i empresarials que les poden afectar”.

La fiscalitat de les pimes és un apartat que segons Jordi Mora ha de ser revisat pel nou govern, “és necessari establir un nou sistema fiscal que no suposi una fractura per a l’economia de les pimes”. Des de la federació s’ha assegurat que a partir d’ara toca treballar perquè les pimes “obtinguin les mesures necessàries per al seu creixement”.

En ser el PSOE el vencedor d’aquestes eleccions, Jordi Mora ha volgut repassar una sèrie de punts del programa socialistes que afectaran les pimes en el futur. “Ens atrau el model de país emprenedor que el PSOE d’implantar. Convertir Espanya en un país atractiu per als emprenedors d’Europa és un bon objectiu al qual ens sumem. “A més, des de PIMEM, també es recorda la importància de realitzar” polítiques que afavoreixin la digitalització i innovació de les empreses “. Un aspecte que destaca en aquest programa i amb el qual Mora “està molt d’acord”.

També, un altre punt cridaner és el un nou règim especial per als treballadors autònoms, del qual Mora ha afirmat que ha de ser més afavoridor. “Els autònoms han de pagar uns impostos justos. No se’ls pot seguir esprement d’aquesta manera “.

Representants de les Balears al Congrés i al Senat

Pel que fa als representants de les Balears a les cambres del Congrés i del Senat, Jordi Mora ha volgut fer una crida pels interessos dels ciutadans de Balears. “Els nostres representants han de marcar com a objectiu aconseguir un nou sistema de finançament per a Balears i un règim especial més complet. En el resta de la península han de conèixer les necessitats que tenim i problemes que tenim a les illes amb la insularitat. Més que mai hem d’estar units pel bé comú de la nostra comunitat “.