Actualitat

Informació actualitzada d'interès

Les empreses de materials de construcció reclamen major presència de producte local en les obres

“Utilització de materials de procedència local” aquesta és la principal reclamació que ha sol·licitat l’Associació d’Indústries Fabricadores de Materials de Construcció davant l’Ajuntament de Palma. Durant la reunió d’avui, el vicepresident de l’associació, Antoni Garí, li ha fet arribar les seves propostes a la regidora d’Urbanisme, Neus Truyols; i al gerent d’Urbanisme, Joan Riera, per a tractar de millorar el benestar econòmic del sector.

La intenció de l’associació és que en les pròximes licitacions urbanístiques de l’Ajuntament de Palma “es condicioni a les empreses participants a utilitzar material produït a les illes” explica Garí.

“Les empreses que es dediquen a produir material de construcció produïts a Balears són cada vegada més escasses i necessitem suport de l’administració perquè encoratgi a les constructores i arquitectes a consumir el nostre producte. Estem exportant grans volums de producte estrangers que té pitjor qualitat, però més barats, això destrueix la nostra indústria” afirma el vicepresident de l’associació.

La desaparició gradual del producte de construcció de la majoria de les obres de l’illa ha obligat les poques empreses del sector a unir-se a formar una associació que avui així es presentava davant la regiduria d’Urbanisme del municipi palmesà. “Estem davant una situació límit que s’ha agreujat amb la crisi del COVID-19. Si no es fa costat al sector podem perdre una part de la història de Balears”.