Actualitat

Informació actualitzada d'interès

Els artesans valoren positivament la Diada dels Illes Balears

Un any més el Gremi d’Oficis Artesans i Artistics dels Illes Balears ha participat en la tradicional Diada dels Illes Balears. Una de les fires més importants de l’any en el sector de l’artesania i que (malgrat comptar amb un dia menys com en edicions anteriors) ha generat satisfacció entre el col·lectiu. “Les vendes han estat similars a les de l’any passat malgrat comptar amb un dia menys. El temps ha estat de gran ajuda” assegura María Oliver, presidenta de l’entitat adherida a PIMEM.

16 artesans del Gremi d’Oficis Artesans i Artistics dels Illes Balears han participat en aquesta diada. Professionals que treballen amb fusta, joieria, pintura, teles, ceràmica o vela.

A més, des del gremi també volen ressaltar el fet que aquesta nova edició hagi comptat amb una major presència de productes balears. “En aquesta ocasió s’ha donat preferència a productors locals. Hem pogut veure una fira on prevalia la presència de producte manufacturat i això és d’agrair perquè millora la competència i s’ofereix al públic un producte de qualitat i únic”.

Un altre dels aspectes que també ha millorat ha estat el de la seguretat. Cal recordeu que l’any passat els artesans es van queixar per aquest problema. “Hem vist com la seguretat ha augmentat enguany i estem contents perquè tot ha anat rodat i no hem hagut de lamentar cap desperfecte com en altres edicions”.

Finalment, com a punt a millorar, els artesans han recalcat la importància de millorar els elements decoratius i l’animació. “L’animació ha estat molt millorable igual que la decoració, que ha estat una mica pobra. Esperem que es pugui millorar per a l’any que ve” finalitza Oliver.