Actualitat

Informació actualitzada d'interès

Els centres infantils de Mallorca perplexos davant les ajudes del Govern per a contractar cangurs

Des de la Associació de Centres Infantils de Mallorca volem comunicar el nostre sentiment d’absoluta perplexitat davant les diferents mesures adoptades pel Govern dels Illes Balears i que afecten el nostre sector. Especialment ens vam mostrar disgustats amb la decisió d’establir “ajudes per a contractar cangurs”.

Des de l’associació, lamentem que el Govern oblidi la precària situació de nostres escoletas i guarderies. Alguna cosa que considerem com una mostra d’absolut menyspreu cap al sector. El col·lectiu ha estat ignorat per complet per part de l’administració pública al no atendre les seves sol·licituds d’ajuda durant aquesta crisi. Portant als nostres integrants a la seva màxima desesperació.

Amb les mesures presentades fa uns dies, el Govern presa un clar partit per l’intrusisme i el treball il·legal en el sector. En els moments difícils que estem vivint s’ha pres la decisió d’abandonar a la seva sort a les empreses legals. La viabilitat d’aquests negocis queda totalment en l’aire. Pel que sembla al Govern li interessar més posar traves als centres i fomentar el treball irregular que fer costat al col·lectiu legal del sector.

Sense ajudes econòmiques, mesures sanitàries realistes (que es puguin complir) i la dotació d’equips de protecció individual (EPIS) per al personal dels centres, la viabilitat de les nostres empreses, durant aquesta crisi, és impossible.

Lamentem profundament la falta de diàleg amb el nostre sector per part de l’Executiu. Es pot desencadenar, en un futur molt pròxim, un problema social de dimensions desconegudes al qual l’Administració no serà capaç de fer front si no s’atén les necessitats del sector.