Actualitat

Informació actualitzada d'interès

Els Centres Infantils de PIMEM sol·liciten ajuda immediata

L’Associació de Centres Infantils de la Federació de la Petita i mitjana empresa de Mallorca (PIMEM) s’han reunit en Junta Directiva, mitjançant videoconferència per a analitzar la “difícil” situació que està travessant el sector. “El tancament dels centres per força major i a causa de l’estat d’alarma està sent un cop molt dur. No tenim ingressos mensuals i si moltes despeses. Es tracta d’una situació insostenible” assegura Francisca Picornell, presidenta de l’associació

La previsió que pugui produir-se un fort descens en el nombre d’alumnes en el pròxim curs és un altre dels aspectes que preocupen els representants de l’associació. “Travessarem una greu crisi i els pares i mares, fonamentalment per motius econòmics, no podran deixar als nens i nenes en els nostres centres. Per no parlar del temor que puguin tenir les famílies a una possible reactivació del virus entre els seus fills i filles” explica Picornell.

És important per a l’associació recalcar que tots els seus centres són centres privats i que la seva única via de finançament són les quotes mensuals de les famílies. “Sense aquestes quotes els centres no tenen ingressos” assegura la presidenta. “El que si tenen són despeses” contínua. Lloguer, subministraments o assegurances són alguns d’aquests costos corrents i que ens condicionaran l’existència en un futur. “Molts no podran reiniciar la seva activitat una vegada finalitzi el confinament, per la qual cosa existeix el perill que un gran nombre d’ells quedin pel camí si no reben una ajuda”.

Des de l’associació s’assegura que els centres infantils estan disposats “a fer un esforç” ja que saben que són fonamentals perquè la majoria de les famílies puguin reincorporar-se a les seves ocupacions amb normalitat. Segons Picornell “tots treballaran des del primer moment que es permeti per a ajudar a les famílies, però és necessari un suport econòmic per part del Govern, tant autonòmic com nacional”.

Finalment, des de l’associació es vol posar en valor el treball que estan realitzant els centres membres de la patronal ja que ja “estan treballant en les mesures i protocols que hauran de seguir quan l’estat d’alarma finalitzi i es puguin reprendre les classes”. Mesures sanitàries, neteja, desinfecció. L’objectiu és garantir la seguretat “total” d’aquests espais. Una sèrie de normes per a reincorporar als nens i nenes al més aviat possible i oferir seguretat sanitària i tranquil·litat als seus familiars.