Actualitat

Informació actualitzada d'interès

Els ramaders preocupats pel possible tancament de l’escorxador de Palma

 

  • “L’escorxador de Palma és un dels pilars fonamentals de la nostra indústria. Si deixa de funcionar pot ser un cop mortal per a nosaltres” afirma Antoni Mestre, president dels guanyadors porcins de Balears

 

El president de l’Associació Provincial de Productors de Bestiar Porcí de Balears adherida a PIMEM, Antoni Mestre, ha mostrat el seu descontentament en conèixer la notícia que l’escorxador de Palma pot deixar de subministrar carn a partir de finals d’aquest mes. “Actualment aquest escorxador absorbeix pràcticament el 90% de la producció ramadera de l’illa. És un dels pilars fonamentals de la nostra indústria. Si deixa de funcionar pot ser un cop mortal per a nosaltres”.

Actualment a l’illa existeixen una altra sèrie d’escorxadors a més del de Palma, un situat a Inca i un altre privat a Felanitx. A més del de Manacor, que es troba fora de servei fins que acabi de ser reparat. “Aquests dos escorxadors no tenen la capacitat logística per a absorbir tota la producció si finalment el de Palma tira el tancament” ha advertit Mestre.

La ramaderia, a l’illa a poc a poc està veient com la seva activitat es redueix cada vegada més. “Quedem pocs ramaders locals. Gran part del producte que consumeix el ciutadà avui dia procedeix d’indústria estrangera o de grans multinacionals. La dinamització dels preus que han realitzat aquestes grans empreses ha fet que els guanyadors no siguem competència en el mercat” continua explicant el president dels productors de bestiar porcí.

La importància de reconèixer un producte local i de quilòmetre zero és fonamental per a millorar la competència d’un mercat que ara mateix es troba descompensat segons Mestre. “Si el client final conegués les característiques i la procedència de la carn que consumeix, ho valoraria d’una altra manera i podríem competir en condicions similars”.

El Comitè Executiu de PIMEM també ha volgut mostrar la seva preocupació davant aquest possible tancament afirmant que els sectors de la ramaderia i agricultura “són fonamentals per a les nostres illes” i que sense ells “la nostra societat no podria mantenir-se”.

“Crear una sèrie d’ajudes, fomentar la competència en igual de condicions o establir una sèrie de beneficis fiscals” destinats a mantenir la ramaderia i l’agricultura local. Aquesta és l’aposta que des de PIMEM creuen que ajudaria als petits i mitjans empresaris de l’illa.