Actualitat

Informació actualitzada d'interès

Els taxistes de PIMEM preocupats pel futur del taxi-tour

 

  • “Estem en converses amb l’administració pública per a veure que solució podem trobar, però la redacció de la normativa ens deixa poc marge” expliquen els presidents de les associacions vinculades a PIMEM.

Els presidents de les associacions de taxis vinculades a PIMEM, Biel Moragues, de ASATM; i Toni Cladera de AMTAT, han volgut pronunciar-se sobre la notícia publicada aquest matí per la qual el Jutjat del Contenciós de Palma ha sentenciat que el taxi-tour no podrà aparcar al carrer Palau Reial. “Lamentem profundament la comunicació d’aquesta sentència i acatem el dictamen judicial” han expressat els representants dels taxistes de PIMEM.

Per tant, amb aquesta sentència s’anul·la i es deixa sense efecte la reserva per a sis vehicles que va realitzar l’ajuntament de Palma i es prohibeix als taxis-tour tornar a estacionar en aquest carrer.

“És una pena que ens trobem amb aquesta situació, però no seríem aquí avui si des de l’Ajuntament s’hagués redactat correctament la normativa. El taxi presta un servei públic i era vital per a aquesta zona de Palma” assegura Moragues.

Sobre la reubicació d’aquesta parada, Cladera assegura que “és complicat” per la falta d’espai en el barri antic. “Estem en converses amb l’administració pública per a veure que solució podem trobar, però la redacció de la normativa ens deixa poc marge”.

I és que, els textos redactats per l’ajuntament de Palma en el seu moment ja van generar dubtes entre els taxistes, “sol·licitem la seva modificació perquè no atenia al fet que el taxi realitza un servei públic i necessita d’aquest espai” continuen.

Cal recordar també que amb la normativa del ACIRE ja es va realitzar una modificació perquè els taxistes poguessin accedir i poder dur a terme la seva labor.

Continuant amb les demandes dels veïns Moragues entén que aquesta queixa es produeix perquè l’Ajuntament de Palma prohibeix l’estacionament de vehicles particulars i no els dels taxis. “No es pot comparar una parada d’un particular amb la d’un servei públic, però repeteixo que aquesta situació és culpa de les errates en la redacció de la normativa. S’hauria d’haver exceptuat determinades situacions amb els serveis públics”.

Finalment, tant Moragues com Cladera han explicat que aquesta sentència és un cop dur per al futur de taxi-tour. “Aquest servei es veurà perjudicat perquè per al taxi-tour es tractava d’una zona molt adequada. Hi havia una alta demanda turística”.