Actualitat

Informació actualitzada d'interès

PIMEM a favor que IB3 deixi d’externalitzar els seus serveis

La federació de la Petita i mitjana empresa de Mallorca (PIMEM) vol manifestar el seu “suport incondicional i absolut” als treballadors i treballadores de la Radiotelevisió Pública IB3 per la situació de precarització laboral i econòmica que estan vivint durant els últims temps.

Segons el president de PIMEM, Jordi Mora, “és responsabilitat del Govern dels Illes Balears la de vetllar per la seguretat laboral i financera dels treballadors de l’ens públic”. És més, per a Mora, aquesta aposta per la privatització d’un servei públic ha de finalitzar al més aviat possible. “Les competències han de ser públiques, no pot continuar externalitzant un servei. I encara menys, quan els treballadors contractats per aquesta empresa manifesten ostensiblement la situació precària que travessen contínuament”.

Una ràdio i una televisió públiques, ha de realitzar i exercir una labor de qualitat i independència; i és clar que aquesta externalització no està beneficiant al bon desenvolupament de l’activitat periodística. “Els treballadors han de tenir uns drets laborals adequats” continua Mora.

D’aquesta manera, PIMEM es posiciona a favor dels sindicats i les associacions de periodistes que defensen que IB3 es converteixi en un servei públics “cent per cent”. “Estem al seu costat, donem suport a les seves reivindicacions i lluitarem al seu costat perquè puguin obtenir un lloc de treball digne” finalitza el president de PIMEM.