Actualitat

Informació actualitzada d'interès

PIMEM aplaudeix el decret que agilitarà l’administració

  • És una aposta que agilitarà el sistema i dotarà de major productivitat a les empreses

La Federació de la Petita i mitjana empresa de Mallorca (PIMEM) vol mostrar el seu suport al nou decret llei que aprovarà avui el Govern i que pretén simplificar els tràmits administratius de manera urgent i extraordinària. “Aplaudim aquesta iniciativa. L’agilitació de l’administració i l’eliminació de l’excés de burocràcia són demandes històriques de la nostra patronal. Estem contents que això es dugui a terme” afirma el president de PIMEM, Jordi Mora.

Aquesta mesura suposa un canvi en el model i en la filosofia de la nostra economia i de la nostra administració. D’aquesta manera l’administració passa a concedir una major confiança tant en el ciutadà com en l’empresa. “S’ha treballat molt el model de declaració responsable com una forma d’agilitació del sistema. Trobem que pot ser una eina molt útil per al teixit empresarial i que beneficiarà a la recuperació de la nostra comunitat” explica Mora.

L’eliminació de burocràcia suposarà un gran impacte a curt termini segons Miguel Ángel Benito, membre del Comitè Executiu de PIMEM i ferm valedor d’aquesta mesura com a eina de desenvolupament i creixement empresarial. “És una aposta que agilitarà el sistema i dotarà de major flexibilitat a les empreses”.

A partir de l’aprovació d’aquest decret s’afavorirà principalment i de manera immediata a sectors econòmics com la construcció,  la reforma d’edificis i les energies renovables. Sectors molt reivindicatius en els últims anys per les llargues esperes que es produïen per a obtenir una llicència. “Parlem que abans es produïa una espera de fins a 18 mesos per a obtenir una llicència. Amb aquesta iniciativa això ja no succeirà” assegura Benito.

Aquest nou projecte també impulsarà la construcció de parcs d’energies renovables afavorint així a la conversió de la nostra comunitat en una de “major eficiència energètica i responsabilitat amb el medi ambient”.

Benito també s’ha mostrat satisfet amb la possibilitat de transformar establiments hotelers obsolets o amortitzats a habitatges i que s’eliminin aquestes places hoteleres. “Ens sembla un apartat coherent. Hem de créixer cap a un model de qualitat i de sostenibilitat”.

Agilitat dels ajuntaments per a oferir ajudes

Aquest Decret llei atorga al seu torn una major flexibilitat als Ajuntaments perquè aquests puguin ser més àgils a l’hora de dotar a les empreses de les ajudes i subvencions necessàries.

“Creiem que això suposa una glopada d’aire per a pimes i autònoms que es troben en la part forana. De fet, pot beneficiar a la creació de noves empreses en municipis alternatius a Palma. Crear teixit empresarial, llocs de treball i desenvolupament del propi municipi. Estem molt a favor d’aquesta mena de mitjanes que faciliten el treball als Ajuntaments i que potencien altres zones de l’illa” explica Jordi Mora

Caminar cap a una administració “més ràpida i senzilla” és una gran mesura que pot ajudar a curt termini a les empreses a sortir com més aviat millor “d’aquest sot econòmic” que ha suposat el COVID-19.