Actualitat

Informació actualitzada d'interès

PIMEM celebra la nova formació de Govern i espera uns nous pressupostos generals justos amb Balears

 

El president de la Federació de la Petita i mitjana empresa de Mallorca (PIMEM), Jordi Mora, celebra que, després de més de 10 mesos de Govern en funcions, Espanya per fi tingui un nou Govern “que pugui atorgar certa estabilitat i seguretat a l’economia”.

“Una vegada produït el desbloqueig polític nacional esperem que a partir d’ara s’atinguin les necessitats de Balears i de les pimes de la comunitat” continua el president de PIMEM. Cal no oblidar que la part fiscal del Règim Especial de les Illes Balears (REIB) es troba “estancada” mancant la seva aprovació; i que, a més, la comunitat porta anys reclamant “un nou Sistema de Finançament més just”.

Aquests dos punts passen primer per l’aprovació d’uns nous Pressupostos Generals de l’Estat que segons el representant de la federació “han de prestar una major atenció a les necessitats de les pimes i els autònoms” amb mesures encaminades “a la seva estabilitat, seguretat, desenvolupament i creixement”.

“Reforçar la protecció de l’autònom, aprovar un règim sancionador contra la morositat, adaptar el sistema fiscal a la realitat de les petites i mitjanes empreses, ajustar els costos energètics, facilitar l’accés de les pimes a la contractació pública i vigilar i lluitar contra la competència deslleial, l’intrusisme i les posicions de domini dels oligopolis” aquestes són algunes de les necessitats més importants que ha d’afrontar el nou govern de manera urgent segons Mora.

Finalment, Jordi Mora sol·licita a la resta de formacions polítiques que treballin en pro de la “estabilitat institucional” i realitzin una oposició “raonable i constructiva”.