Actualitat

Informació actualitzada d'interès

PIMEM en contra de la derogació de la reforma laboral en el context actual

La federació de la Petita i mitjana empresa de Mallorca (PIMEM) es mostra contrària a la derogació total de la Reforma Laboral. “No és prudent, ni és el moment de tractar un aspecte tan delicat com és aquest tema en un context com l’actual de recessió econòmica. Sembla una decisió més política que econòmica” assegura el president de PIMEM, Jordi Mora.

La Reforma Laboral de 2012 que va introduir un canvi de paradigma a Espanya i una major flexibilització del nostre mercat no es pot derogar “sense el consens previ amb els agents socials pertinents, patronals i sindicats”. Hem de recordar a més que aquesta reforma va ajudar els territoris de l’estat a superar la greu crisi de 2008 i també responia a una sol·licitud expressa de “els nostres socis comunitaris” europeus. “A Espanya sempre havíem emmalaltit de tenir un mercat laboral rígid en comparació a la resta d’Europa, aquesta flexibilitat es va generar a partir de la reforma laboral”.

És cert que aquesta Reforma Laboral de 2012 possiblement hagi quedat “obsoleta” després de passar 8 anys. Però per a PIMEM no és “gens prudent” derogar, en temps de crisi, una norma que es va crear per a superar, precisament, un gran sot econòmic com va ser el del 2008.

La derogació total d’aquesta reforma en aquests moments d’incertesa provocaria un “gran terratrèmol jurídic”. Segons el president de PIMEM, “a més dels problemes econòmics, assistiríem a un problema d’inseguretat jurídica”. La nostra imatge de fiabilitat es deterioraria “greument” de cara a possibles inversions externes o fins i tot cap als nostres propis socis europeus. “Sense les inversions exteriors la nostra economia cauria en picat” explica Mora.

Finalment, des de PIMEM s’assegura que amb aquesta possible derogació, es deixarien de crear nous llocs de treball, per tant, s’incrementaria encara més l’atur. “No podem en aquests moments permetre’ns que el capital extern i intern dubti de realitzar inversions al nostre país. Podria ser un cop definitiu”.