Actualitat

Informació actualitzada d'interès

PIMEM finalitza la seva roda d’entrevistes rebent els candidats del PSIB

El Comitè Executiu, i alguns presidents, de PIMEM s’ha reunit aquesta tarda amb els candidats del PSIB per exposar les propostes necessàries per a les pimes.

El Comitè Executiu i alguns dels presidents de PIMEM s’han reunit aquesta tarda a la seu de la federació de la Petita i Mitjana Empresa de Mallorca per presentar les seves propostes empresarials als candidats del PSIB. El document marc de PIMEM que engloba fins a 12 mesures s’ha anat exposant punt per punt davant la candidata a la presidència del Govern, Francina Armengol; la del Consell, Catalina Cladera; al candidat de l’alcaldia de Palma, José Hila; i al segon en la llista pel Govern, Iago Negueruela.

“Les decisions que els polítics duen a terme diàriament tenen una gran repercussió en el treball de les pimes, per això hem pres la iniciativa i hem presentat aquest document replet de mesures que poden afavorir al creixement de les petites i mitjanes empreses” ha explicat Jordi Mora. I és que aquesta nova reunió de PIMEM amb un dels partits polítics que opten a governar la comunitat illenca s’engloba dins de l’estratègia de la federació per aconseguir que els partits adquireixin compromisos amb les pimes.

Els socis de PIMEM que avui han assistit han pogut també exposar les seves preocupacions en matèries com educació, energies renovables, turisme o formació. Precisament sobre educació, la presidenta de la Federació d’Escoles Infantils de PIMEM (FEIPIMEB), Francisca Picornell, ha exposat la seva preocupació per les propostes polítiques en matèries d’educació 0 a 3 que el PSIB vol dur a terme si arriba al Govern. “S’està ignorant per complet a un sector que compta amb la representativitat en aquesta matèria. S’elaboren les lleis sense tenir en compte la nostra opinió. Som un aspecte essencial de la vida quotidiana de les famílies de les illes. Escolteu els nostres consells “.

Per la seva part els candidats del PSIB després d’escoltar les propostes dels presents, han pogut exposar el seu programa electoral amb el qual esperen satisfer les necessitats de les pimes. Un d’aquests punts és l’aposta per la innovació i la introducció de les pimes en la indústria 4.0. A més d’exposar una sèrie d’idees molt vinculades amb la sostenibilitat i les energies renovables.

El REB també ha estat un dels punts que s’han tractat en la reunió. Armengol ha expressat als presents que hi ha “un compromís ferm” per part del govern de Sánchez per dur a terme la part fiscal del règim especial de les Illes Balears. Mora per la seva banda ha explicat als candidats que és precisament aquesta part fiscal “què les petites i mitjanes empreses més necessiten i que més beneficis pot tenir”.

Amb aquesta última reunió, el Comitè Executiu posa punt i final a la roda de reunions amb els partits polítics que conformen l’actual arc parlamentari i que es va començar a programar farà dos mesos.