Actualitat

Informació actualitzada d'interès

PIMEM preocupada per les dades de l’atur dels pròxims mesos

  • Pimem poc esperançada que les dades continuïn sent positius els pròxims mesos per elements externs que poden generar inestabilitat en el mercat laboral

  • La situació que viuen els comerciants i restauradors de Palma, les conseqüències del Brexit, els danys produïts per la tempesta Gloria; són aspectes a tenir en compte i que influiran en la nostra economia.

 

El president de la Federació de la Petita i mitjana empresa de Mallorca (PIMEM), Jordi Mora, valora “positivament” el descens del nombre d’aturats a les illes, però es mostra preocupat per “les possibles externalitats tant internacionals com nacionals i fins i tot locals” que poden afectar el mercat laboral en els futurs mesos.

Febrer ha tancat amb 57.565 persones en l’atur una reducció del 0,96% respecte al mateix mes de 2019. Una dada que malgrat ser favorable, no genera massa esperança en el màxim representant de PIMEM per aspectes que poden danyar el nostre mercat com “la situació que viuen els comerciants i restauradors de Palma, les conseqüències del Brexit, els danys produïts per la tempesta Gloria, etc”.

“S’acosta la temporada turística i hem de treballar junts empreses i treballadors per a estar preparats per als canvis que puguin produir-se, ser molt flexibles i tenir capacitat d’adaptació i resiliència, hem d’estar preparats per a un efecte reboti i treballar sobre reserves last minute” assegura Mora.

La cancel·lació de la fira del turisme de Berlín ha generat cert alarmisme en el sector turístic ja que el mercat alemany és un dels principals clients de Balears. “És necessari que siguem molt prudents, fer una crida a la calma i la tranquil·litat, els nostres turistes gaudeixen de les seves vacances a Mallorca amb tota normalitat” prossegueix.

A més, a nivell local trobem amb els “greus problemes” que estan sofrint tant els comerciants com els restauradors de Palma. “Multitud de negocis estan tancant, els empresaris no estan contents amb les polítiques realitzades per l’Ajuntament. La seva falta de diàleg està provocant que molts negocis estiguin acomiadant a treballadors o hagin de baixar la persiana per sempre.

Un altre aspecte que provoca la preocupació del president de la federació és l’estat d’algunes zones que es van veure colpejades per la tempesta Gloria i que estan a l’espera de rebre les ajudes que es van prometre des del Govern Central. “Tenim passejos marítims destrossats, multitud d’enderrocs encara presents als pobles danyats o fins i tot platges en les quals la sorra ha desaparegut. Aquesta imatge no beneficia al fet que puguin acudir turistes. Sense turistes, el sector es ressent i per tant el nombre d’ocupacions descendeix”.