Actualitat

Informació actualitzada d'interès

PIMEM Preocupada per nou augment de l’atur

  • Balears ha de diversificar i tenir una oferta laboral més àmplia per a no tenir una dependència exclusiva del turisme

Jordi Mora, president de la Federació de la Petita i mitjana empresa de Mallorca (PIMEM), ha analitzat les últimes xifres de l’atur de gener publicades, aquest matí, pel Ministeri de Treball Migracions i Seguretat Social. D’elles es desprèn un augment de la desocupació d’un 1’06% (639 persones) respecte al mateix mes del 2019.

“L’any passat l’atur disminuïa un 4%, avui tenim un augment del mateix un 1’06%, aquesta xifra ens preocupa perquè la nostra capacitat de generar ocupació durant el mes de gener ha disminuït. Això podria deure’s a la inestabilitat que existeix en el món empresarial davant la possible desacceleració” explica Mora.

Malgrat que la xifra no representa un elevat augment del nombre d’aturats a Balears, el màxim representant de la federació, assegura que Balears “porta diversos mesos consecutius veient com la seva xifra de desocupació no deixa de créixer” i que això si representa “un fet preocupant i a tenir en compte”.

Incentivar polítiques que afavoreixin el desenvolupament i el creixement empresarial, són algunes de les idees que proposa Mora. “Capitalisme inclusiu, una fiscalitat més justa per a les pimes, lleis que persegueixin la morositat de les grans empreses. Són mesures que podrien generar major confiança en el teixit empresarial i beneficiaria a la seva estabilitat”.

Finalment, Mora també ha explicat que una de les raons per les quals pot haver-se d’aquest nou augment de l’atur, és per la dependència de l’activitat laboral balear al sector turístic. “No comptem amb sectors alternatius prou forts i que puguin compensar els mesos de temporada baixa a Balears. Hem de continuar impulsant el sector industrial per a aportar estabilitat laboral durant tot l’any”.