Actualitat

Informació actualitzada d'interès

PIMEM proposa noves solucions a l’Estat

  • Després del fracàs de l’últim Consell Europeu, la Plataforma recomana també negociar amb la Xina un programa de compra de deute públic.

La Federació de la Petita i mitjana empresa de Mallorca (PIMEM) proposa noves solucions a l’Estat per a tractar de pal·liar els efectes de la crisi sanitària que viu Espanya per la pandèmia del COVID-19. Aquestes iniciatives de la patronal van encaminades a una compra de deute espanyol per part del Govern xinès i a una nova emissió d’eurobons per part del Banc Central Europeu.

El fracàs de l’últim Consell Europeu, que no ha acordat un canal assequible per a la futura i creixent deute públic que Espanya haurà d’emetre a causa del coronavirus, deixa un escenari econòmic complicat per al nostre Estat.

És per això, que davant aquesta situació, s’obri una nova via de negociació alternativa amb la Xina per a l’adquisició de deute espanyol. El país asiàtic, en el seu moment, ja es va convertir durant la crisi de 2008 i d’ara endavant, en la segona forquilla de deute espanyol.

D’altra banda, també existeix la possibilitat que Europa i sobretot el Banc Central Europeu prenguin la decisió d’emetre eurobons, batejats ara com coronabonus. Títols de deute europeu per a finançar de manera estable les polítiques sanitàries i econòmiques per a fer front a la crisi que està generant el virus.

D’aquesta manera, la Unió Europea actuaria de paraigua de tots els països perjudicats i s’emetria un deute amb major garantia que la dels països membres per si sols. La responsabilitat del pagament es repartiria i l’accés als mercats seria més senzill.

Finalment, PIMEM es reunirà avui amb els diferents agents socials i amb el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela per a transmetre el seu compromís i lleialtat amb el Govern Balear. A més de, donar suport a la sol·licitud de la presidenta del Govern, Francina Armengol, que les empreses que es vegin obligades a tancar puguin realitzar un ERTEde força major.