Actualitat

Informació actualitzada d'interès

PIMEM reclama a el BCE que inverteixi en pimes i autònoms

La Federació de la Petita i Mitjana Empresa de Mallorca (PIMEM) vol expressar el seu malestar amb el Banc Central Europeu després de conèixer la notícia que la institució europea preveu finançar emissions a ultracurt termini de 14 grans firmes espanyoles, injectant 18.000 milions d’euros. Un fet que des de la federació critiquen i remarquen la necessitat que aquesta inversió es destini a el teixit productiu de pimes i autònoms. Aquesta compra de pagarés a grans empreses (de l’IBEX 35) per part de Banc Central Europeu, és un fet sense precedents.

Des PIMEM considerem que el Banc Central Europeu no pot i no ha de comprar accions cotitzades, accedint així a adquirir pagarés de 14 grans empreses i finançant-amb diners públics. Entre aquestes companyies que trauran partit d’aquesta mesura es troben Aena, Endesa, Iberdrola, Repsol, Telefónica, Red Eléctrica, Ferrovial, Naturgy, Abertis, ACS, Amadeus, Cellnex, Colonial i Viesgo.

Amb aquesta inversió per part de l’BCE i la que va anunciar el Govern Central, ahir- 20.000 milions d’euros anunciats pel Govern cobriran el 70% de l’import en els préstecs concedits a les grans firmes- s’estableix un doble finançament per a aquestes grans firmes que en cap cas beneficiarà el més de l’90% de el teixit empresarial que està format per pimes i autònoms.

És per això, que des PIMEM es reclama que aquesta inversió vagi dirigida a sustentar l’economia productiva i no a grans empreses mega endeutades i precisament, poc productives. No és el moment de sustentar a empreses que no han realitzat adequadament el seu treball. Si una empresa de l’IBEX 35 ha de caure, no és responsabilitat, ni culpa de la ciutadania. No ha de ser la nostra responsabilitat la d’impedir la seva caiguda.