Actualitat

Informació actualitzada d'interès

PIMEM Restauració accepta la negativa d’una nova moratòria sobre les terrasses

  • “L’escàs diàleg i l’incompliment dels propis punts previstos en aquesta ordenança durant els últims dos anys són la raó d’aquesta frustració” afirma Eugenia Cusí

La presidenta de PIMEM Restauració, Eugenia Cusí, ha acceptat la negació, per part del portaveu de l’equip de govern municipal i regidor de Govern Interior, Alberto Jarabo, de realitzar una nova moratòria, reclamada pel sector de la restauració, sobre la retirada dels tancaments dels establiments. “Acatarem els terminis i complirem amb la norma. Però a partir d’ara, ens agradaria que qualsevol tema que faci referència al sector, es prepari i es treballi amb els agents de la restauració des del principi”.

Aquesta falta d’entesa entre restauradors i Ajuntament, segons Cusí, és el principal problema d’aquesta situació de tensió que es viu a Palma. “L’escàs diàleg i l’incompliment dels propis punts previstos en aquesta ordenança durant els últims dos anys són la raó d’aquesta frustració”.

Aquestes declaracions fan al·lusió al comentari de Jarabo, d’aquest matí, en el qual afirmava que es realitzaria una campanya informativa per als empresaris de la restauració. “En dos anys d’ordenança, l’Ajuntament no ha posat en marxa la comissió de seguiment que havia de valorar els aspectes positius i negatius de l’aplicació de l’aquesta nova llei. És normal que els empresaris quan escolten aquest tipus d’afirmacions es molestin. Vam fer la petició fa uns mesos i encara no han tingut resposta”.

Treballar junts des de l’inici i realitzar mesures des del consens i el diàleg, és segons la presidenta de PIMEM Restauració “la millor manera d’aconseguir uns resultats positius per a totes les parts afectades”.