Actualitat

Informació actualitzada d'interès

PIMEM Restauración demanda testeo masivo y medidas específicas para el sector

La presidenta de l’associació de PIMEMRestauració, Eugenia Cusí, davant la situació de desemparament institucional que viu el sector durant l’estat d’alarma provocat per la crisi sanitària del COVID-19, ha volgut explicar les diferents mesures que des de la patronal es creu que són importants adoptar.

En els últims dies, s’han donat a conèixer propostes per a aplicar el distanciament social en cafeteries, bars i restaurants, tant a nivell local com nacional, una vegada finalitzi l’estat d’alarma. Segons Cusí, aquestes mesures poden ser necessàries “però són clarament insuficients” sinó vénen acompanyades d’una major i clara “seguretat sanitària que només pot aconseguir-se a través de campanyes de testatge massiu” del COVID-19.

“De moment no ens ha arribat cap normativa oficial especifica que aclareixi quin tipus de protocols hem d’implantar en els nostres locals. De totes maneres, aquestes mesures que estem veient en els mitjans de comunicació no serviran sinó les acompanyem de tests massius” contínua la presidenta de l’associació.

Avui, en la conferència de l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE) ha explicat que durant les pròximes setmanes presentarà un document amb 19 especificacions tècniques per als establiments vinculats al sector turístic, i una certificació oficial gratuïta associada. És per això, que Eugenia Cusí veu “necessari” que els bars, cafeteries i restaurants obtinguin “el certificat del ICTE” per a poder desenvolupar l’activitat “amb responsabilitat i seguretat sanitària i així transmetre confiança tant a treballadors com clients”.

D’altra banda, des de l’associació s’està treballant per a resoldre col·lectivament els problemes comuns que amb seguretat hauran d’afrontar els empresaris una vegada reprenguin l’activitat. Des de compres col·lectives de material sanitari perquè “els nostres socis obtinguin preus justos”, iniciatives per a disminuir els costos fixos, o promoció conjunta per a poder “aconseguir un nivell de vendes que compensi obrir els negocis” explica Eugenia Cusí.

Repartiments a domicili 

Un gran nombre d’empreses estan començant a treballar mitjançant el format de repartiment a domicili (ara conegut com delivery). Nombrosos empresaris estan prenent la decisió d’optar per aquest canal de vendes addicional als passants.

“Volem fer tot el que sigui a la nostra mà per mantenir tants llocs de treball com ens sigui possible i això pot ser una opció, a més de suposar una via d’ingressos, així com atendre aquells clients que prefereixin no acudir a llocs concorreguts durant un temps”, finalitza la presidenta de PIMEM Restauració.