Actualitat

Informació actualitzada d'interès

PIMEM Restauració planteja que l’ampliació de les terrasses continuï més enllà de l’Estat d’Alarma

PIMEM Restauració planteja que es mantingui l’ampliació de les terrasses més enllà de l’estat d’alarma i de les mesures de distanciament social. Així li ho van sol·licitar a l’Ajuntament de Palma, ahir al migdia durant la reunió que van mantenir. “La mesura ha servit de gran impuls per al sector. Això està afavorint a la seva recuperació, però necessitarem que es prolongui més temps” explica Eugenia Cusí, presidenta de l’associació.

Amb l’objectiu d’informar-se i conèixer les polítiques que s’estan duent a terme des de l’executiu municipal i que afecten el sector, la junta directiva de PIMEM Restauració va poder conversar amb l’alcalde de Palma, José Hila i amb el regidor de Participació Ciutadana i Govern Interior, Alberto Jarabo. El consistori confirma que preveu mantenir l’ampliació de les terrasses mentre continuïn vigents les mesures de distanciament social.

“A més de les terrasses hem proposat una sèrie de punts que creem que és necessari tractar o fins i tot reprendre” comenta la presidenta dels restauradors de PIMEM.

Entre ells estava la possible exoneració de diferents càrrecs de EMAYA. Una mesura que des de l’Ajuntament no es contempla de moment i que no acaba d’agradar als negocis que veuen que han de pagar per un servei que no han pogut utilitzar.  No obstant això, es va donar la possibilitat d’ajornar els pagaments fins a 1 any i d’utilitzar les ajudes a autònoms i empreses per a sufragar despeses corrents. “Les ajudes del Govern permeten aquesta aplicació i pot ser una bona manera de dotar de major oxigen econòmic a les nostres empreses” analitza Cusi sobre la proposta de l’Ajuntament.

Després de més de dos mesos d’aturada total de l’economia, des de l’associació també es van interessar per la convocatòria de la taula de seguiment de l’Ordenança d’Ocupació de la Via Publica. “Això es va parar per la crisi que vivim, però és més necessari que mai convocar-la perquè és un bon punt de dialogo social i polític. Volem posar sobre la taula els efectes de la norma, plantejar aspectes que es poden millorar o ajustar i continuar acostant punts de vista entre la iniciativa privada i l’administració pública”.

Sobre l’estat de les plantilles que es troben en un ERTE des de PIMEM Restauració també es va plantejar l’opció que els treballadors poguessin accedir “a una formació laboral específica sobre el sector” a través de PalmaActiva. Una opció que va agradar a l’executiu que es va comprometre a estudiar per a dur-la a terme. “Plantejarem les matèries que creiem que s’han d’impartir. Veiem necessari que els nostres empleats continuïn creixent i formant-se contínuament. Sobretot, ho enfocarem a idiomes, digitalització, servei, hospitalitat, etc. Hem de saber aprofitar les circumstàncies per a treballar en la dignificació professional del nostre sector i contribuir així a l’augment del nostre valor com a destinació turística” assegura Cusí.

Finalment, es van tractar altres temes com els bons per consum i l’estat actual del Marketplace plantejat per l’Ajuntament. “Encara estan en procés de desenvolupament, però ens semblen dues idees molt interessants que confiem contribueixin a dinamitzar l’activitat econòmica de la nostra ciutat” finalitza la dirigent de PIMEM Restauració.