Actualitat

Informació actualitzada d'interès

PIMEM Restauració posa en marxa una taula rodona amb l’Ajuntament sobre l’ordenança de les terrasses

 

La junta directiva de PIMEM Restauració ha aconseguit “posar en marxa” una taula rodona sobre la ‘Ordenança de les Terrasses’ conjuntament amb l’Ajuntament de Palma. Aquest organisme analitzarà, resoldrà i explicarà els dubtes que puguin sorgir sobre aquesta norma, a més de, atendre els problemes que els restauradors puguin tenir amb aquesta.

“Amb aquesta taula, els restauradors podran dialogar amb l’ajuntament de Palma i demostrar on falla l’ordenança. Una eina útil per a comprovar si les mesures estan afavorint als empresaris o si per contra els perjudica” explica José Pedro Monserrat, vocal de la junta de PIMEM Restauració i copropietari del restaurant Casa Juliol.

Durant la reunió mantinguda aquest matí a l’Ajuntament amb Juan Carlos Sastre, cap del departament d’Interior; i Marcos Cañabate, director general del Govern d’Interior de l’Ajuntament, els membres de la junta, José Pedro Monserrat, Pau Nadal, Gustavo de Vicente i Jesús Alonso; han exposat les reivindicacions dels socis de PIMEM Restauració.

“Estem preocupats pels criteris d’aplicació de l’ordenança. Creiem que és necessari que el diàleg sigui més fluid entre ajuntament i empresaris. Necessitem que l’administració escolti les nostres propostes i les tinguin en compte. Que en el moment en el qual es vagin a dur a terme mesures d’aquest tipus es tingui en compte la nostra opinió” ha continuat Monserrat.

En aquesta taula de diàleg es tractaran temes com a futures conversions en zona de vianants, augments de la taxa de recollida d’escombraries, canvis en les línies de transport públic, propostes sobre el tema creuers, etc. “Volem que l’empresari estigui implicat en aquests treballs, s’escolti la seva veu i la hi tingui en compte”.

Al seu torn, l’Ajuntament també s’ha compromès a posar en marxa la convocatòria de la Mesa de Seguiment de l’Ordenança enguany i en la qual participaran els diferents actors als que afecta la norma. “És una qüestió que es venia sol·licitant des de novembre” per part de l’associació restauradora i “estem contents per obrir aquestes dues vies de diàleg”.

Finalment, una altra proposta que s’ha posat damunt de la taula és la d’establir “un petit canvi” en el règim sancionador per incompliment de l’ordenança municipal. Actualment, existeixen quatre informadors de l’Ajuntament la labor del qual és comunicar a l’administració totes aquelles situacions en les quals no s’està complint amb la normativa. Des de PIMEM Restauració es proposa “advertir alhora a l’empresari sobre els errors detectats. Que es procedeixi a explicar clarament el perquè de l’advertiment i es concedeixi un termini raonable per a l’esmena abans d’imposar la sanció pertinent”.