Actualitat

Informació actualitzada d'interès

PIMEM Restauració es reuneix amb l’Ajuntament per a tractar el tema de les terrasses

La junta directiva de PIMEM Restauració s’han reunit aquesta setmana amb el regidor de Participació Ciutadana i Govern Interior, Alberto Jarabo. Davant l’inici del desconfinamiento i de la reactivació de l’economia a Balears, al sector el preocupa la situació en la qual poden trobar-se els establiments durant aquests processos.

Un dels principals aspectes que s’han tractat durant la reunió, més enllà de les mesures sanitàries que necessita el sector per a dur a terme el seu treball correctament, ha estat el de la situació de les terrasses a Palma i les mesures que es duran a terme.

“És una satisfacció constatar que l’Ajuntament de Palma exonera el 100% de les taxes de les terrasses a partir del decret d’Estat d’Alarma i per a la resta del 2020” ha assegurat Eugenia Cusí.

Des de l’Ajuntament també s’ha plantejat la possibilitat de l’ampliació de les terrasses reduint l’espai d’aparcament dels cotxes. Això afavoriria també que no es reduís l’espai per als vianants. Aquesta proposta segons Cusí “ens ajuda a una part del sector en els inicis del desconfinamiento, però hem de vetllar per no crear un greuge comparatiu amb aquells locals que actualment no disposen de terrassa” i que, per tant, veuen la seva capacitat de venda limitada i retardada.

Per aquest motiu, des de PIMEM Restauració s’han presentat propostes al regidor Jarabo per a “concedir espais de venda i/o consum per als seus clients fora del local” per a aquells negocis que avui no tenen llicència per a terrassa.

A més de l’assumpte de les terrasses, tant l’executiu com la patronal es van emplaçar a pròximes cites per a reunir-se i analitzar l’evolució del sector i la reactivació de la ciutat durant les pròximes setmanes. “Hem insistit en la necessitat que l’administració pública i la iniciativa privada siguem capaces de trencar la barrera de cristall que encara ens separa, i treballar junts per a oferir les millors solucions per a veïns i negocis que permetin recuperar el dinamisme de la nostra ciutat” ha finalitzat Cusí al final de la reunió.