Actualitat

Informació actualitzada d'interès

PIMEM Restauració treballarà per a crear un conveni de restauració

La Junta Directiva de PIMEM Restauració es va reunir en la tarda d’ahir amb el conseller d’Economia, Turisme i Treball, Iago Negueruela, per a expressar-li “la seva intenció d’asseure’s amb els sindicats per a començar a preparar un nou conveni de restauració separat del d’hostaleria i en el qual Govern participés com a mediador”. Aquest és un dels principals objectius que la nova associació de restauració es va marcar amb la seva refundació sota el paraigua de PIMEM i que han volgut presentar a la conselleria.

Negueruela per la seva part ha expressat la seva disposició a escoltar les propostes que arribin des de PIMEM i que, a més, s’estudiaran els canvis que es proposin. Des de la Junta Directiva i segons paraules de la seva presidenta Eugenia Cusí “est un pas important. El Govern, a partir d’ara, ens situa en la seva agenda. Tenim dos anys de treball per davant per a crear un conveni de restauració que agradi a empreses, sindicats i administració pública”.

Un altre dels aspectes que s’ha tractat durant la reunió és la necessitat d’establir “un sistema formatiu que doti de valor a la restauració a Balears”. Un punt que des de la conselleria “es dóna suport 100%”. “Els restauradors necessitem aprofundir en la formació dual i necessitem que els canals de comunicació amb el sistema educatiu siguin més fluids. Anant de la mà, és l’única manera que tenim de créixer com a societat” explica Cusí.

Aquestes reunions que PIMEM Restauració està mantenint amb les diferents administracions públiques responen a la necessitat de donar a conèixer el programa que la Junta Directiva va dissenyar per a l’associació.

La promoció dels restaurants de les illes en les diferents plataformes turístiques de les quals disposa el Govern a nivell internacional, va anar un altre punt a tractar durant la reunió. Des de PIMEM Restauració veuen en la gastronomia balear l’eina perfecta per a desestacionalitzar el turisme i impulsar-lo cap a una major qualitat. “Tenim nombrosos establiments amb estrelles *michelín, hem d’enaltir-los i situar-los en el mapa turístic estranger. Ser un atractiu gastronòmic per al turista”.

Finalment, des de l’associació s’ha manifestat “la col·laboració total” per a treballar sobre el pla 2030 per a Balears. “Volem ser actius i proposar mesures a curt termini i a mig-llarg termini”. Un fet que Negueruela ha agraït.

PIMEM Restauració es reunirà dilluns que ve amb els seus associats per a explicar aquestes reunions i les programades en les pròximes setmanes.