Actualitat

Informació actualitzada d'interès

PIMEM es reuneix amb EMAYA per a conèixer més de prop la pujada de taxes de recollida d’escombraries

La Federació de la Petita i mitjana empresa de Mallorca (PIMEM) s’ha reunit aquest matí amb el president de EMAYA, Ramón Perpinyà, en les oficines de l’ens públic, per a tractar més de prop la possible pujada de taxes de recollida d’escombraries a les pimes de Mallorca.

Els representants de PIMEM Restauració, Eugenia Cusí; i PIMECO, Carolina Domigos; han acompanyat al gerent de la federació, Gustavo de Vicente, en aquesta reunió en la qual totes dues parts han assenyalat la seva preocupació “per augmentar un 15% la taxa de recollida d’escombraries en les pimes” i el seu malestar per “assabentar-se d’aquesta notícia a través de la premsa”.

Perpinyà ha entonat “el mea culpa” i ha explicat als empresaris com es produirà un augment de la taxa, que, segons ell, “és necessària” ja que no es modificava “des de 2013”.

EMAYA ha presentat una taula en la qual desglossava l’augment que s’anava a produir segons el tipus d’empresa. En aquest cas, comerç, bar i restaurant. Respecte als comerços, EMAYA estableix dos tipus, els inferiors a 100m2, els quals experimentaran una pujada de 2,30€ al mes, i els majors de 100m2, que en aquest cas pagaran 2,30€ al mes més 0,10€ per cada metre quadrat de més. Per exemple, si un local mesura 120m2, el propietari pagaria 2,30€/mes + 20×0,10€/mes, fent un total de 4,30€/mes.

Pel que fa referència als restaurants, aquests sofriran un increment de 5€/any per plaça. I respecte als bars, un augment de 5€/mes a aquells que mesurin menys de 100m2.

“No és una pujada que ens agradi, ja que les pimes són les principals empreses perjudicades amb aquesta mena de mesures. Però esperem que per a pròximes ocasions tinguin en compte les nostres opinions” ha explicat De Vicente.

Perpinyà ha finalitzat la reunió comprometent-se “a tenir en compte l’opinió dels empresaris en l’elaboració de les propostes, programes o sistemes futurs que afectin l’empresari, abans que es decideixi sobre la seva posada en pràctica”.