Actualitat

Informació actualitzada d'interès

PIMEM sol·licita al Govern Central efectuar una major inversió en Turisme

“Es tracta d’una inversió important però totalment insuficient per a donar suport a tot el sector turístic nacional” assegura Jordi Mora, president de PIMEM, valorant el possible pla de reactivació que vol dur a terme el Govern Nacional, injectant 2.500 milions d’euros en empreses vinculades amb el turisme.

Aquesta apreciació de la patronal de la petita i mitjana empresa de l’illa es deu al fet que el mes de maig passat França va donar a conèixer que destinaria 18.000 milions entre ajudes directes, préstecs i exoneracions fiscals, per a garantir la subsistència de les empreses del sector turístic afectades per l’impacte del coronavirus. “la inversió del nostre govern comparativament és molt feble. Amb la quantitat de regions vinculades al turisme el suport estatal està sent mínim” afirma Mora.

“Sembla que desconeixen absolutament la realitat i les necessitats del sector turístic. No dubtem que la seva intenció és la de garantir finançament i liquiditat a les empreses turístiques i a l’oferta complementària. Però no basta” segons continua el president de la federació.

En un país on el turisme representa el 15% del PIB, segons PIMEM, “és necessari injectar més capital i realitzar polítiques d’activació que ofereixin majors facilitats a les empreses”. La creació del ERTO Turístic és una d’aquestes mesures que des de PIMEM s’ha defensat en les últimes setmanes. “Cal plantejar una modalitat de ERTO que atingui a la singularitat del turisme”.

Finalment, des de PIMEM es vol recordar que amb aquest acord i aquesta inversió insuficient l’economia balear sofrirà donada la seva dependència sobre aquest sector. “Si no s’inverteix més i s’atén les necessitats de comunitats turístiques com la nostra, podem viure una situació realment complicada”.