Actualitat

Informació actualitzada d'interès

PIMEM valora insuficientment el Pla d’Impuls al Sector Turístic

  • En la federació veuen insuficient la dotació econòmica proposada pel Govern i posen d’exemple el desemborsament que ha realitzat França per a salvar a la indústria turística.

Jordi Mora, president de la Federació de la Petita i mitjana empresa de Mallorca (PIMEM) ha valorat el Pla d’Impuls al Sector Turístic presentat aquest matí pel president del Govern, Pedro Sánchez. “En línies generals ho veiem positiu però la dotació econòmica és insuficient”.

4.262 milions que des de PIMEM veuen “no són suficients” per a sustentar una indústria com és la turística. “Aquest sector suposa el 15% del PIB nacional, la nostra economia depèn del seu estat. No hem d’oblidar que Espanya és el segon destí del món que més turistes rep” ha explicat Mora.

La federació també ha demandat una major protecció sobre destins com Balears i Canàries, “la nostra condició d’insularitat ens fa especialment vulnerables”. La dependència de la nostra comunitat sobre el turisme és molt major, que en la resta d’Espanya. El seu impacte en el nostre producte interior brut augmenta fins al 40% i “directa o indirectament afecta a tot el nostre teixit empresarial i laboral”.

Els 18.000 milions que ha destinat França únicament per a salvar la seva indústria turística contrastes amb els 4.262 milions que ha presentat Espanya. Aquesta diferència segons PIMEM obligarà a Espanya a realitzar “noves inversions futures”, ja que com ha explicat el seu president “el turisme espanyol necessita molts més milions per a aguantar una temporada molt dura”.

Finalment, sobre els cinc eixos plantejats pel Govern en línies generals “són adequats” per a PIMEM. Això sí, si es poguessin afegir mesures complementàries des de la federació creuen que seria important “realitzar mesures i inversions en polítiques d’oferta públic-privada; i en connectivitat i moviment de ciutadans europeus cap a Espanya”.