Actualitat

Informació actualitzada d'interès

PIMEM valora negativament les últimes dades de desocupació a Balears

Per al president de la federació de la Petita i mitjana empresa de Mallorca (PIMEM), Jordi Mora, les noves xifres de l’atur de l’últim mes de desembre revelen “un refredament preocupant de l’economia i de l’activitat econòmica”. La pujada interanual de l’atur en un 2,08% representa “l’avanç de la desacceleració econòmica”.

“L’augment dels contractes temporals evidència la inseguretat que tenen les empreses en aquests moments. No s’atreveixen a contractar de manera prolongada perquè existeixen nombroses externalitats que els fan dubtar” explica Mora sobre les dades revelades pel Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social.

Les noves xifres del mes de desembre malgrat millorar les de novembre de 2019 no milloren el clima d’incertesa que es viu en el món empresarial balear. “Durant aquestes dates creix l’ocupació per a poder cobrir les demandes dels clients, però són treballs temporals que al gener desapareixeran” continua el president de PIMEM.

Finalment, Jordi Mora, ha recalcat la necessitat d’apostar per un nou model econòmic que aposti “pel fre als mercats oligopolistics i augmenti el nombre de mesures dedicades a l’increment de la productivitat”.