Actualitat

Informació actualitzada d'interès

Positivisme, però també incertesa davant l’obertura de les fronteres

“Bones notícies per a Espanya i concretament per a Balears”. Els primers turistes arriben avui a Palma de la mà del Pla Pilot del Govern per a oferir al mercat una imatge de les illes de seguretat sanitària. Però és que a més el pròxim 21 de juny, el Govern central ha avançat l’obertura de les fronteres amb la Unió Europea. Dues notícies que des de la Federació de la Petita i mitjana empresa de Mallorca (PIMEM) veuen amb “bons ulls”, malgrat la “incertesa” que envolta a la temporada estiuenca.

L’obertura d’Espanya a rebre turistes procedents d’Europa és una mesura segons PIMEM “positiva” per a la reactivació econòmica de l’Estat i de Balears. Això sí, des de la presidència de la federació, Jordi Mora, també s’apunta al fet que aquesta decisió de l’Estat “arriba tard”, ja que la resta dels mercats competidors de la unió “fa temps que s’han posat a la feina”.

“La por és el gran contrincant al qual Balears haurà de vèncer si vol salvar lleugerament la temporada 2020” assegura Mora. Aquest pla pilot proposat pel Govern es veu “com una oportunitat única” per a PIMEM. “Nombrosos estrangers estan dubtosos, hem d’aprofitar aquests dies per a convèncer-los que Balears és una comunitat segura a la qual poder venir de vacances” continua el president de PIMEM.

Les reserves de juliol i agost paralitzades

L’èxit del pla del Govern dels Illes Balears determinarà el destí de la resta dels mesos. “Les reserves de juliol i agost estan paralitzades i molts s’estan pensant anul·lar la reserva”.

L’estancament de les reserves ha fet que nombrosos hotelers es plantegin de moment “no obrir les seves portes”, així ho explica Juan Manuel Ordinas, president de la Associació de Petits Hotels. “No s’estan produint reserves, tenim moltes estades buides i això està obligant al fet que alguns hotelers ja donin per perduda aquest 2020 i se centrin en el 2021”.