Actualitat

Informació actualitzada d'interès

PIMES de Mallorca ofereixen els seus serveis per a dotar de EPIS al personal sanitari i de seguretat

 

  • “Hem d’acostar l’espatlla entre tots i treballar per a treure això avanci. Des de PIMEM farem el possible per a ajudar a tots els professionals que estan treballant per la nostra seguretat” assegura el president de PIMEM, Jordi Mora.

Des de la Federació de la petita i Medina Empresa de Mallorca (PIMEM) es vol fer una crida a totes les empreses al fet que ajudin a les autoritats sanitàries a l’obtenció d’Equips de Protecció Individual (EPIS). A més, vol destacar la disposició que estan mostrant sectors com a centres d’estètica i perruquers; i empreses com, Tot Herba i Grup Toledo a facilitar materials de seguretat.

“Hem d’acostar l’espatlla entre tots i treballar per a treure això avanci. Des de PIMEM farem el possible per a ajudar a tots els professionals que estan treballant per la nostra seguretat” assegura el president de PIMEM, Jordi Mora.

Tant l’Associació de Centres d’Estètica de Balears (ASINEBA) com el Gremi de Perruquers de PIMEM (Grepels Gapb) estan recollint tots els EPIS dels seus negocis per a oferir-los-hi al personal sanitari i de seguretat de Mallorca. “Estem gestionant amb els nostres socis per a recollir el material i portar-lo a PIMEM, des d’on serà distribuït” assegura Rafa Rubio, vicepresident de Grepels Gapb. Parlem de guants de nitril, de vinil i de làtex en la seva gran majoria i de màscares. “Encara no sabem de quant material comptem, però farem el possible perquè sigui el més nombrós possible” afirma Emilia Pascual, presidenta de ASINEBA.

Tot Herba (una pime de Marratxí), per part seva, dedicarà tots els seus esforços en la creació de gels amb alcohol desinfectants de mans. “Hem parlat amb Delegació de Govern i el nostre material anirà dirigit a personal sanitari, cossos i membres de seguretat de l’estat; i personal d’empreses que treballen de cara al públic” explica Miguel Ángel Benito, propietari del negoci.

“La nostra prioritat són aquests tres grups i podem assegurar que hi haurà subministrament suficient per a ells” afirma Benito.

Finalment, el Grup Toledo ha ofert els seus serveis i es troba a l’espera del vistiplau de Sanitat per a poder començar a crear material de seguretat. Segons la seva propietària Ana Díaz “tenim infraestructura per a crear EPIS. No tenim el material específic amb el qual s’elaboren aquests equips de seguretat, però si ens diuen on aconseguir-lo o ens els subministren podem dur a terme aquest treball.

Actualment, el Grup Toledo pot realitzar màscares 100% cotó i es troben també a l’espera del vistiplau de l’administració per a començar la seva producció. “Ens han de confirmar si aquest tipus de màscara pot funcionar. Si és així, les podem fabricar. Després tan sols han de desinfectar-les” finalitza la propietària.

Des de PIMEM es vol fer una crida a totes aquelles empreses que puguin oferir EPIS al fet que es posin en contacte amb la federació. Des d’hospitals i administracions públiques ja s’ha sol·licitat l’ajuda d’aquest Agent Social per a aconseguir aquest material tan necessari per al seu personal.