Actualitat

Informació actualitzada d'interès

UATAE s’adhereix PIMEM com a nova associació d’autònoms a Mallorca

  • “És necessari un canvi en el sistema, el règim d’autònoms està obsolet i ja no protegeix als autònoms” ha explicat María José Landaburu, secretària general de UATAE.

La federació de la Petita i mitjana empresa de Mallorca (PIMEM) ha presentat a la Unió d’Associacions de Treballadors Autònoms i Emprenedors (UATAE) com a nova adhesió. La nova associació arriba a Mallorca per a representar als autònoms de l’illa. “Arribem amb il·lusió, volem que els membres del sector se sentin representats, abrigallats i defensats” ha explicat María José *Landaburu, secretària general de UATAE.

Durant la roda de premsa, realitzada en la seu de PIMEM, Landaburu també ha recalcat la precarietat que està sofrint el sector dels autònoms durant els últims anys. “Un autònom té 41% menys de cobertura que un treballador assalariat”.

“És necessari un canvi en el sistema, el règim d’autònoms està obsolet i ja no protegeix als autònoms. Els partits que opten al govern nacional s’han compromès a aquest canvi. Esperem que es produeixi i que vagin de la mà amb nosaltres” ha continuat Landaburu, explicant la situació que viuen els autònoms i les seves necessitats.

Una altra de les reivindicacions que ha realitzat la representant de UATAE ha estat la de remarcar la importància de consumir en el petit comerç local. “És fonamental mantenir actiu aquest comunicat del teixit empresarial. Si no vam mostrar a la societat aquest fet, el nostre sistema econòmic pot esquerdar-se”.

D’altra banda, Jordi Mora, president de PIMEM, ha expressat la seva satisfacció per adherir a la federació una nova associació d’autònoms “que representarà adequadament al sector” i “que ens oferirà dades específiques per a aplicar mesures més adequades a les necessitats dels autònoms”.

A més, Mora i Landaburu han afegit que el seu primer pas conjunt és la de dur a terme “un projecte vinculat a l’IRPF i que pretén ajudar a joves i a dones en risc d’exclusió al fet que puguin crear els seus negocis i el seu creixement empresarial”.

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball del Govern, Iago Negueruela, també ha assistit la presentació i ha enaltit la figura de UATAE, valorant i dotant d’importància la seva presència, vinculada a PIMEM, a Balears. “Està conformada per la una unió de més de 350.000 autònoms i 300 organitzacions, és una de les associacions més representatives del sector. Estem d’enhorabona en tenir-la aquí”.