ACTUALIDAD INFORMATIVA DE PIMEM

Información actualizada de interés

Comerç Verd. Ca ses Cusses de Manacor. Biel Carrió: “El canvi ja és aquí i esperem ser-hi a temps”

PIMEM i Rezero han encetat una col·laboració per impulsar el segell de Comerç Verd. La presentació oficial va ser a Manacor on 52 establiments ja s’han sumat a la iniciativa. Des del departament de comunicació de la patronal hem volgut conèixer una mica millor el sentir i pensar de tres comerciants que han donat la passa i ja formen part d’una xarxa que si bé a Mallorca tot just acaba de començar a Catalunya ja ha arribat als més de 700 comerços.

Hem xerrat amb en Biel Carrió del històric establiment cèntric de Manacor, que acompanyat de la seva filla n’Àngela mos ha pogut fer cinc cèntims de fa feina a Ca ses Cusses.

1- En quin moment mos trobam per tirar endavant el segell de Comerç Verd?

Totes les iniciatives sumen però crec que la tasca que s’ha de fer és pedagògica amb les noves generacions que pugen. Són ells que empenyaran Per desgràcia no està en les nostres mans, ni de la conselleria ni de l’ajuntament salvar el món però hi hem de contribuir.

2- Heu vist algun canvi de tendència amb el consumidor a l’hora de valorar i practicar aquest consum més sostenible?

Nosaltres hem donat l’oportunitat que la gent pugui comprar a pes. Tenim una balança especial i a partir d’aquí la gent pot comprar en petit format donant la possibilitat que el client dugués la seva pròpia bossa. Compra el que necessita i punt. Ara bé he de dir que el que fan aquest tipus de consum són una minoria, els podria comptar amb els dits d’una mà.

3- Té la sensació del que no farem per conscienciació ho haurem de fer per obligació?

Sí. Haurem d’anar canviant a poc a poc. Serà una necessitat, el canvi és aquí i esperem ser-hi a temps.