ACTUALIDAD INFORMATIVA DE PIMEM

Información actualizada de interés

Dades de l’atur. JMora: “És el millor novembre de la història. El 70% dels contractes que s’han creat són indefinits una clara mostra del compromís empresarial amb les plantilles donant com a resultat més estabilitat laboral i social. Podem dir que ha estat un bon 2023”

L’atur registrat en les oficines dels serveis públics d’ocupació va pujar en 1.327 persones al novembre a Balears en relació al mes anterior (+4,2%) fins als 32.942 aturats, si bé la Comunitat continua liderant la reducció de l’atur en termes interanuals, amb un 9,7% menys d’atur que en 2022 (-3.545 aturats).

Així ho revelen les dades publicades aquest dilluns pel Ministeri de Treball i Economia Social. Amb la pujada de novembre, s’acumulen ja cinc mesos consecutius d’ascensos en la desocupació a la regió en comparativa mensual.

Aquest nombre total d’aturats és la xifra més baixa en un mes de novembre des que hi ha registres. Des de l’inici de la sèrie històrica comparable, en 1996, l’atur sempre ha pujat al novembre a les Illes per l’efecte de la fi de la temporada turística, però el repunt aquest 2023 és la menor pujada des que hi ha registres.