ACTUALIDAD INFORMATIVA DE PIMEM

Información actualizada de interés

Dia del Turisme. Coincidència entre alguns membres del CE i presidents d’associacions; S’ha de seguir treballant amb el canvi de model

Diferents membres del Comitè Executiu i presidents d’algunes associacions han coincidit en com a de ser el turisme del futur a Mallorca. Ha donat la seva opinió precisament el dia el turisme; aquest dimarts 27 de setembre.

Yolanda Bauzá, membre del Comitè ha assegurat que “s’ha d’anar cap a un camí on venguin manco turistes però de millor qualitat” Proposa limitar el nombre de cotxes de lloguer, i de llits tant d’hotels com de lloguer vacacional. Una segona opinió ha vingut de la mà de n’Antònia Martínez que assegura que “els nostres recursos són limitats i per això ha de ser prioritari cercar una alternativa desmassificada i original com a punt d’atracció per al turisme. No només hem de mirar la recuperació d’ingressos, hem de posar en valor el turisme sostenible, desmasificat i diferenciador. En definitiva una gestió responsable”.

Per la seva part el president de PIMEM-Comerç Miquel Àngel Mateu, assegura que “crec que ha de ser sostenible amb el temps i respectuós amb amb medi ambient. No ens hem de deixar dur pel turisme de mases, que serà pà per avui i fam per demà. Hem de lluitar per ser un model a seguir, on els qui venguin es sentin a gust i ens recomanin, encara que no pugui venir tothom de cop. Això implica haver de dir no a X persones, però si volem garantitzar un futur, s’haurà de fer.

Evidentment s’han de cuidar la seguretat, neteja i sanitat. Tenim un paradís, però si no el cuidam com es mereix, acabarà essent un lloc més. Ens hauríem d’especialitzar per donar un bon servei i una bona imatge, perseguint l’excel·lència.

Algunes associacions també s’han pronunciat. Maria Gibert, gerent d’Habtur, ha assegurat que ” el futur del turisme ha de ser sostenible, desestacionalitzat, integrador i que reparteixi equitativament els beneficis entre tots i no només enriqueixi a uns quants”. Ramon Reus, president d’AEVAB per la seva part ha assegurat que “s’ha d’anar cap a un turismoe sostenible, controlat i regulat”.

Per la seva part, Biel Rosales, president PROGUIES TURISTICS ha assegurat que “són temps complicats pel turisme. Hem hagut de sofrir la pitjor crisi des de la Guerra Civil i tot just quan ens començam a recuperar la societat culpa al sector de tots els mals. Es xerra de col-lapse, turisme agressiu i massiu, però han acabat les vacances i ningú xerra dels embossos de trànsit que a diari tenim a les entrades i sortides de Palma, que no provoquen els turistes sinó la població local. Tampoc es diu res de la contaminació que tot aquest trànsit produeix, però ens esqueixam les vestidures quan veim un creuer. No volem turisme, però tots som turistes quan sortim l’illa, per cert, en avió o vaixell. Després ens queixam d’ells…


Rosales ha afegit que “voldria veure un futur on el turisme fos la palanca que ajudàs a fer un canvi de model econòmic i social. Es demana més inversió en I+D+I i no dic que no en calgui, però a la vegada és necessari que la gent sigui conscient que el turisme ha liderat protocols de seguretat en la pandèmia de la covid, i que des de fa molt de temps també és el camp on s’experimenten moltes de les tecnologies que ajuden a millorar les nostres vides”.