ACTUALIDAD INFORMATIVA DE PIMEM

Información actualizada de interés

El bloqueig de la mar Roja amenaça la producció industrial i anticipa un augment de preus, segons PIMEM-Comerç. A Balears, la roba de temporada arribarà a les botigues tèxtils amb un retard d’entre 15 dies i 2 mesos

La roba de temporada arribarà a les botigues de tèxtil amb un retard d’entre 15 dies i 2 mesos. Això és a conseqüència de la crisi del Pròxim Orient, que obliga els vaixells, una altra vegada, a no passar pel canal de Suez i, com a alternativa, s’ha de fer la volta per Sudàfrica i, per tant, a tot el continent. Un trajecte que s’allarga uns 30 dies més del que és habitual. Tenint en compte que els petits comerços acaben ara les rebaixes i comencen temporada, si el nou gènere no arriba a temps, els empresaris avisen que tendran un problema greu.

El sector de la indústria del tèxtil a Espanya és pràcticament inexistent i fa que la dependència de països com la Xina o el Pakistan per tenir producte nou sigui molt elevada. La major part de la matèria primera es fabrica allà. Per pagar aquest augment de trajecte i de temps es tradueix també en un increment del cost del transport de contenidors, que n’ha triplicat pràcticament el preu. Ho explica el portaveu de PIME-Comerç, Miquel Àngel Salvà. Una pujada que es repercutirà, diu Salvà, en el client, que ja ve amb una economia familiar malmesa entre la inflació, les festes i la crisi del petroli. Segons Salvà, el preu dels productes podrien arribar a pujar fins a un 20 per cent.

I els proveïdors també estan comunicant ja als comerços el retard en l’arribada dels productes. La marca espanyola Companyía Fantástica passa pena que aquesta situació aboqui els seus clients a cercar altres proveïdors. Una situació que, pensen, es podria allargar més enllà de la pròxima temporada, la de primavera-estiu.

El pitjor d’aquesta situació és que no hi ha pla B, el transport aeri és impagable i augmentaria encara més els costos i jugar-se-la a la carta de Suez, a la possibilitat que finalment no es produeixi l’efecte embut i confiar en el que diuen les navilieres que fan el trajecte, és massa arriscat.

El portaveu dels petits comerciants, Miquel Àngel Salvà, recorda que, a més, el govern espanyol va liberalitzar fa 10 anys les rebaixes i això pot fer que, en rebre el gènere, alguns grans magatzems ja el tenguin. Un sistema que els aboca, explica Salvà, a una lluita totalment desequilibrada entre petits i grans. I això, sumat al preu dels bitllets dels turistes, que també pujaran entre un 15 i un 20 per cent, asseguren, fa que per aquesta pròxima temporada alta les previsions no siguin gens bones.

Què ha causat l’aturada al canal de Suez?

La interrupció del trànsit marítim de la mar Roja l’han causat els atacs dels rebels houthis del Iemen, que s’han reactivat arran del conflicte entre Israel i els palestins. I just aquesta matinada, els Estats Units han donat per morts a dos militars estatunidencs que havien desaparegut durant una operació contra un vaixell amb armes destinades als houthis. Va ser a les costes de Somàlia, on els han cercat 10 dies. Eren dos membres de la Marina dels Estats Units, que van desaparèixer mentre abordaven una embarcació que transportava armes de l’Iran, suposadament amb destinació al Iemen.