ACTUALIDAD INFORMATIVA DE PIMEM

Información actualizada de interés

El pròxim 14 de novembre PIMEM durà a terme un curs de manipulador d’aliments. Hem entrevistat el seu professor, Víctor Serra, especialista amb salut i control alimentari.


1– Les persones que venguin el pròxim 14 de novembre de 17 a 20 hores a la seu de PIMEM, què poden aprendre amb aquest curs?
És un curs enfocat a l’aprenantge de la normativa, sobre els perills i les maneres d’evitar-los. Xerrarem del control que s’ha de tenir perquè el producte sigui el més ben tractat possible i complint la normativa vigent.

2- Com ha anat evolucionant la tasca de controlar i manipular els aliments amb el pas del temps?
La gent està més formada i comptem amb millors materials. Per exemple abans se podia tallar damunt taules de fusta i ara està prohibit. L’evolució ha estat molt bona i interessant i els controls de cada dia són molt millors. Quan s’apliquen totes les mesures el local és un lloc segur tant per a clients com per a propietaris.

3- Creus que els clients perceben i valoren aquesta seguretat?
No es transmet de manera directa però sí de manera indirecta. Si entram en un lloc on seuen les coses amb ordre, els cabrers uniformats o la barra neta la sensació és aquell lloc és segur. El client nota que darrere hi ha preocupació i aplicació i que les coses es fan bé.

4- Creus que l’administració té prou recursos per fer totes les inspeccions i donat el gran nombre d’establiments que tenim ?
Des del meu punt de vista i experiència és que periòdicament es fan controls tant a restaurants com a petits comerços i es posen mesures i s’aixequen actes. Què és insuficient? Això ho han dir ells, però que hi ha preocupació perquè les coses es facin bé sí que ho veig.