ACTUALIDAD INFORMATIVA DE PIMEM

Información actualizada de interés

Reaccions del sector primari després de la borrasca Juliette

Dues empreses i una associació del sector han comunicat a PIMEM els efectes de la borrasca Juliette i on segons les zones de Mallorca s’ha notat més o manco.

APAEMA, l’associació que aglutina la producció ecològica, assegura que l’aigua ha estat benvinguda ja era necessari, però cal destacar els importants danys ocasionats a patates i lleguminoses. Miquel Coll, president de l’associació també apunta a danys rellevants a fruiters, garrovers i oliveres a més de la producció d’horta a la zona de Llevant.

Agromart, empresa associada a PIMEM, també ha assegurat que la zona de Porreres i Felanitx s’ha vist afectada tant pels 100 litres per metre quadrats en registrats com per la neu caiguda. Rafel Figuera, enginyer i copropietari de l’empresa ha assegurat que “la sort ha estat que la neu caiguda ràpidament s’ha fos, ja que un dels perills era que les estructures dels hivernacles no aguantassin”. “Les patates és un dels cultius més afectats i ara s’està pendent de les gelades”, segons Figuera.

Finalment, Guillem Adrover, màxim responsable de Terracor, ha assegurat que “preocupen les zones inundades que ha patit la part de Manacor i Petra, però del que més atent s’ha d’estar és de les gelades d’aquests dies”.