ACTUALIDAD INFORMATIVA DE PIMEM

Información actualizada de interés

El tercer conveni entre Agromart i la Cooperativa de Sóller permet passar de quatre a dotze mesos la comercialització dels cítrics de la Vall

Agromart i la Cooperativa de Sóller han renovat el conveni de col·laboració i comercialització per als cítrics que es produeixen en aquest municipi de la tramuntana. La principal novetat d’aquest tercer acord és que ambdues entitats passen de comercialitzar les taronges i les llimones de quatre a dotze mesos i d’aquesta manera, segons l’empresa de Porreres, “es fa una passa decisiva en la defensa del producte local i una ajuda directe als pagesos de Sóller”.

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha estat present en l’acte de la firma del conveni i ha destacat que “tant la Cooperativa de Sóller com Agromart sumen forces per a que les taronges, les llimones i altres productes exquisits de la Vall de Sóller arribin a les cases de totes les mallorquines i mallorquins. Junts som més forts i arribem més lluny”.

Agromart ha comunicat que amb aquest nou acord “es tanca el cercle” respecte als dos anys anteriors fent possible donar sortida als cítrics tan d’estiu com d’hivern i de passada evitar l’exportació i evitant que el consumidor local no pugui accedir en aquest tan “preuat cítric” mallorquí. Xisco Martí, director comercial d’Agromart, especifica que “durant l’hivern es tracta de donar sortida a les taronges de fer suc, la primerenca, la canoneta, les navel i navel late així com la llimona en canvi, en el cas de l’estiu, es parla de la taronja valència, albercoc i l’alvocat també fet a Sóller”.

Per la seva  part el president de la Cooperativa de Sóller, Miquel Gual, ha assegurat que aquest acord pretén “blindar les oscil·lacions del mercat i garantir un preu just pel pagès de Sóller i d’aquesta manera garantir la producció”. I és que des de la cooperativa asseguren que “amb aquest tercer conveni es passa de d’un acord puntual a un acord general”. Gual reconeix el sobre cost per treure la taronja sollerica per les dificultats geogràfics de l’indret i en aquest cas se tracta de tancar i garantir un preu mínim pel productor.

Actualment la Cooperativa de Sóller distribueix el 75% del cítrics que es produeixen a la Vall arribant a les 1.500 tones anuals. Per la seva part Agromart compta amb 21 establiments repartits per tot Mallorca.