Actualidad

Información actualizada de interés

ENTORN PIME, compartint coneixement. Entrevista a Tona Pou i Marvin Singhateh. Connect’up

Tona Pou, Gerent de Gsbit i Martin Singhateh, Soci-Director de Sales & Fit, ens donen les claus de què pot fer una iniciativa com aquesta per a les pimes.

1. Perquè una empresa amb manco 3 anys de vida o de recen creació s’ha d’interessar en participar a connect’up?

Connect’up suposa de forma objectiva després d’una trajectòria consolidada de 4 edicions ja amb aquesta; una gran oportunitat per el teixit emprenedor de Balears per desarrollar al màxim una idea de negoci o un negoci de fins a 3 anys en el mercat. El seu completíssim plà de formació i mentoring el converteix en una oportunitat única per fer.ho de la mà d’un ecosistema d’entitats i experts molt reconeguts. 

No escapa que aquest programa de formació i mentoring en qualsevol escola de negoci suposa un cost molt elevat fora de l’abast ordinàriament de qualsevol emprenedor fet que situa a connect’up com a gran oportunitat del teixit emprenedor de Balears per desarrollar una idea/negoci al màxim.

Paral.lelament suposa igualment una gran oportunitat per empreses de mes de 3 anys que ara mateix tenen el gran repte de fer evolucionar la seva proposta de valor/model de negoci. És per això que els animem també a participar dins la categoria GROW (projectes d’intra innovació en empreses de mes de 3 anys en el mercat)

2. M’heu convençut. Com ho he de fer per “connectar-me” en aquesta oportunitat?.

És molt senzill el període d’inscripció resta obert fins el diumenge 17 d’octubre via la web http://www.connect.up.es omplint senzillament un Business Model Canva per formalitzar la inscripció tant a la categoria START (projectes que van des una idea inicial fins a emprese constituides de no mes de 3 anys) com a la GROW (projectes d’intraemprenedoria de mes de 3 anys). 

Qui no es vegi en cor o li falti una darrera empenta per fer-ho; el divendres 15/10 organitzem un webinar comandat per la Fundació Bit (entitat de reconegut prestigi en quant a emprenedoria a Balears) a les 10 del matí a on es mostraràn les claus per omplir amb èxit  aquest Business Model Canva.

L’inscripció en aquest webinar es pot cursar a través del següent mail: emprenbit@fundaciobit.org

3. Ens podeu posar exemples del camí que han seguit determinats projectes i/o empreses?.

Connect’up sens dubte es un programa ja consolidat a on aquesta suposa ja la cuarta edició i a on han participat projectes molt diversos que han assolit un dels objectius principals del programa a la categoria START que no és altre que llançar un projecte i fer-lo viable i escalable a nivell empresarial. 

Es poden resaltar al respecte ja com a casos d’èxit que han guanyat o passat per connect’up projectes com:

VEnvirontech (projecte guanyador START 2018) empresa que converteix residus orgànics en bioplàstics sense química suposant una veritable renovació tecnològica, Hustle Got Real (projecte guanyador START 2019),  desarrolladors d’un software que permet a qualsevol persona o empresa posar a la venda productes sense la necesitat de comptar amb un stock, que permaneix en mans del proveïdor, o projectes que no varen aconseguir el primer premi però que estàn tenint un desenvolupament rellevant en el mercat com PracticaODS (connect’up START 2019) consultora tecnològica en pro de l’aplicació dels ODS que millora la rentabilitat i la posició de l’empresa client en el mercat digitalitzant les seves dades i automatitzant els seus processos per medir el impacte de cada ODS mitjançant tècniques de Big Data o HotelBreak (segon premi connect’up START 2020) empresa que està assolint un èxit notori i que va ja per segona ronda de financiació centrada en un portal en el que els hotels poden oferir els seus serveis al marge del allotjament creant un concepte disruptiu que anomenen “diacaciones”.

En quant a la categoria GROW dos projectes s’han alçat amb el primer premi fins ara, al 2019 Innsampol, un projecte que promou l’innovació vertical i 360º a la reconeguda enginyeria Sampol i el projecte Tauló de l’estudi Bam Arquitectes guanyador al 2020 que promou la construcció d’habitatges sostenibles amb la fusta i diferents materials “verds”com a principal element diferenciador.

4. Com s’ho fan per tenir mentors qie coneixen diferents sector econòmics i així poder assesorar millor a l’emprenedor o l’empresari?.

Connect’up és un programa que aglutina un important suport de l’ent privat i públic de les Illes Balears contant amb mes de 40 entitats que any rera any donen el seu suport i sense le cuàls seria impossible treure endavant un projecte d’aquestes característiques i envergadura.

Dins d’elles hi trobem grans professionals que de forma desinteressada col.laboren entusiasta i decididament per aconseguir un plà de formació i mentoring sens dubte de 5 estrelles tant a la categoria START com a la categoria GROW.

5. Paula Gual, vicepresidenta de PIMEM deia a UH que “ens hem d’adaptar als canvis”. Els canvis en la vostra opinió, per on passen per ser més competitius?

Sens dubte no podem estar més d’acord amb na Paula. Els canvis estem veient com cada cop són mes ràpids i exponencials tant a les empreses/organitzacions com a la societat i venent marcats en gran mesura per un nou ordre econòmic i social molt mes sensible amb el paper estratègic que han de jugar  les persones en les empreses i les organitzacions, l’agenda 2030 i d’altres questions claus a les cuàls aquest connect’up de 2021 posa especial ènfasi via el seu plà de formació i mentoring (pel que fa a la dotació d’eines e instruments) per adaptar.lo al que entenem com a organitzacions àgils que s’adapten ràpidament als canvis esmentats i aconsegueixen/aconseguiràn ser competitives en aquest complex escenari que sembla no tenir volta enrere.